Ga naar Content

Topsprinter Dylan Groenewegen zet in op minimaal één Touretappe

Dylan Groenewegen, Nils Eekhoff en Cees Bol zijn de drie Noord-Hollanders die zaterdag starten in de Tour de France. Van het drietal is de in Amsterdam geboren Groenewegen de grootse kanshebber om een rit te winnen. De sprinter vertrekt in ieder geval in topvorm richting de Ronde van Frankrijk.

Dylan Groenewegen verwacht heel veel van de Tour - NH Nieuws

Groenewegen zal met vertrouwen starten in Frankrijk, want hij werd zondag Nederlands kampioen. "Super dat ik in de kampioenstrui de Tour ga rijden. Ik heb de afgelopen weken hard getraind en ik denk dat ik op een niveau ben wat ik eigenlijk wil. Nu is het afwachten hoe het in de Tour gaat, maar ik heb er alles aan gedaan om 100% te zijn", aldus Groenewegen.

"Ik verwacht heel veel van de Tour de France"

wielrenner Dylan Groenewegen

In de sprint moet hij zijn ploeg Team Jayco AlUla aan zeges gaan helpen. Hij moet dan zien af te rekenen met de sterke Belgische sprinter Jasper Philipsen. "Ik verwacht heel veel van de Tour. Ik hoop minstens één etappezege te kunnen pakken. Zeker de laatste weken gaat de lijn omhoog. In de sprint voel ik mij een stuk sterker in vergelijking tot vorig jaar."

Tekst loopt door onder foto.

Dylan Groenewegen (m) wint het NK, Ramon Sinkeldam wordt derde (r) - Foto: NH Sport / Thomas Brood

Groenewegen kende een moeizaam begin van het seizoen en werkte de afgelopen weken vooral aan zijn topsnelheid. Dat deed hij achter de motor met zijn vader in Noord-Holland. "Dat zijn niet de leukste trainingen, maar je maakt er samen het beste van", vertelt Groenewegen. 

Bol en Eekhoff

Cees Bol uit Alkmaar moet zijn ploeggenoot Mark Cavendish aan een ritzege helpen. Mocht dat lukken, dan schrijft Cavendish wielerhistorie. Bij een etappezege verbetert hij het record van Eddy Merckx (34 etappezeges). Nils Eekhoff moet juist Fabio Jakobsen aan ritzeges helpen. De Rijsenhouter is een belangrijke schakel in de sprinttrein van Jakobsen.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52