Ga naar Content

Man die van brug sprong in Den Helder ging er vermoedelijk op jetski vandoor

De politie startte gisteren een massale zoekactie naar een persoon die van de brug zou zijn gesprongen in Den Helder, maar kon niemand vinden. Een dag later lijkt het erop dat de persoon op een jetski is geklommen en er vandoor is gegaan. De politie roept deze persoon op om zich melden. 

Traumahelicopter landt tijdens zoekactie bij de Kooybrug in Den Helder - Foto: Inter Visual Studio / Marco de Wit

Tegen half negen rukten hulpdiensten massaal uit voor een melding dat iemand in het water zou zijn gesprongen vanaf de Kooybrug en niet meer boven was gekomen. Na uren zoeken werd de zoekactie gestaakt. "Er is niemand gevonden en er is ook niemand als vermist opgegeven. Dan houdt het voor ons op", zegt een woordvoerder van de politie.

Jetski

Toch is de zaak nog niet helemaal afgesloten, want de politie heeft te horen gekregen dat er een jetski bij de Kooybrug is gesignaleerd. "Het vermoeden is dat iemand van de brug is gesprongen, op de jetski is geklommen en verder is gevaren. Als iemand zich in dat verhaal herkent, willen wij dat graag weten. Niet om diegene op het matje te roepen, maar we zouden heel blij zijn om te weten dat die persoon veilig is."

De melding heeft grote gevolgen gehad voor de inzet van de hulptroepen, zegt een woordvoerder van de politie. "Je bent niet strafbaar, maar we zijn vooral blij om te weten of je veilig bent."

Wie tips heeft over de zoekactie of wie weet wie er van de Kooybrug is gesprongen kan bellen met de politie op 0800 8844. Het dossiernummer is 2024-138470. 

Brandweer en duikteam zoeken naar iemand die van de brug zou zijn gesprongen - Foto: Inter Visual Studio / Marco de Wit