Ga naar Content
Drie mannen in rode shirts gebruiken een vorkheftruck om een grote houten kist over een geplaveide straat te verplaatsen. Een fabriek en nabijgelegen gebouwen zijn zichtbaar. De heftruckchauffeur tilt de kist op, terwijl de anderen het proces begeleiden e
Haarlem

Wat was dat voor mysterieuze verhuizing in het centrum van Haarlem?

27 juni 2024, 17.17 uur
Door: Paul Tromp · Foto: NH Media / Paul Tromp

Een vrachtwagen vol met botten en een enorme schedel. Ze worden vandaag in het brandende zonnetje afgeleverd op de Botermarkt in Haarlem. Mannen in rode shirts brengen de enorme pakketten naar de ingang van de bibliotheek even verderop. 

"Ze zouden om elf uur komen, maar ze zijn er al om negen uur", zegt een medewerker van de bibliotheek. De planning verloopt toch wat anders dan gedacht. Het blijkt om een team van wetenschappelijk onderzoekscentrum Naturalis in Leiden te gaan. En bij Naturalis denk je al gauw aan skeletten van de meest wilde dieren. Wat komen deze 'rode mannetjes' in het centrum van Haarlem doen? Je ziet het hieronder in de video.

Miljoenen jaren oude botten arriveren in het centrum van Haarlem - NH Nieuws

De Triceratops staat van 1 juli tot en met 14 augustus in de bibliotheek. De andere dinosaurussen uit de kudde zijn in Tilburg, Leeuwarden, Delft en Maastricht te bewonderen. Daarna komen ze weer, na vele miljoenen jaren, bij elkaar in Naturalis. 

Meer nieuws uit Haarlem e.o.?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Haarlem.

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]