Ga naar Content

Regenboogzebrapaden in Heiloo beklad, één pas sinds maandag in gebruik

Het regenboogzebrapad bij winkelcentrum 't Loo en het nieuwe kleurige zebrapad aan de Westerweg zijn bespoten met zwarte verf. Heilooërs zijn er niet over te spreken. Eerder werden er al regenboogvlaggen gestolen en vernield. 

Regenboogzebrapaden beklad - NH Nieuws

Het regenboogzebrapad aan de Westerweg in Heiloo is pas maandag officieel in gebruik genomen, maar kan nu alweer worden schoongemaakt. Twee dagen later, woensdagavond, zijn de twee regenboogzebrapaden in het dorp, ook die bij winkelcentrum 't Loo, beklad met zwarte verf.

Eerder werd de regenboogvlag bij het gemeentehuis al verschillende keren gestolen. Ook is een regenboogvlag van de gevel van een woning getrokken. Van deze incidenten heeft de politie geen dader kunnen achterhalen.

Burgemeester Mascha ten Bruggencate zei maandag tijdens de opening van het zebrapad nog dat er hard zou worden opgetreden tegen het bekladden. De gemeente Heiloo laat nu weten dat het pad zo snel mogelijk wordt schoongemaakt. Ook wordt er aangifte van de vernielingen gedaan.

Camerabeelden en getuigen

De wijkagent van Heiloo doet onderzoek naar dit incident. "De omgeving wordt goed bekeken, maar om meer te weten te komen over de daders en het incident is beeldmateriaal erg van belang", zegt een woordvoerder van de politie. "We roepen getuigen en mensen met camerabeelden op om zich te melden bij ons. Dat kan via ons centrale nummer of bij de wijkagent."

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Alkmaar en omgeving?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]