Ga naar Content

Man (20) die van brug Den Helder sprong meldt zich bij politie en zegt: 'Sorry'

Een 20-jarige man uit Den Helder heeft zich gemeld bij de politie. Hij is woensdagavond van de Kooybrug gesprongen en is er op zijn jetski vandoor gegaan. Zijn actie had tot gevolg dat hulpdiensten massaal uitrukten voor een melding dat iemand mogelijk verdronken zou zijn. De jetskiër deed op het politiebureau zijn verhaal. 

Hulpdiensten rukken massaal uit na melding van een 'brugspringer' - Foto: Foto: Inter Visual Studio / Marco de Wit

Woensdagavond tegen half negen krijgt de politie een melding dat iemand van de Kooybrug is gesprongen en niet meer boven water is gekomen. De melder heeft het over een persoon die in het zwart gekleed was, van de brug sprong en niet meer uit het water heeft zien komen.

Er wordt meteen groot opgeschaald en vanuit de hele regio klinken sirenes van ambulanceteams, brandweer, duikteams en er komt een traumaheli naar de plek van het 'ongeluk'. Vier duikers gaan te water, maar vinden uiteindelijk niemand.

Natte voeten

Een andere melder vertelt dat hij eerder jongens heeft gezien die met jetski's door het water gingen. Bij nader onderzoek worden op de zwarte pilaren bij de brug sporen van natte voeten aangetroffen. Deze sporen wijzen naar de brug wat erop duidt dat het uitklimsporen zijn. De politie houdt er rekening mee dat één van de jongens met jetski van de brug is gesprongen en daarna weer weg is gevaren.

Tekst gaat verder onder de foto. 

Duikers gaan op zoek naar de mogelijk verongelukte brugspringer - Foto: Foto: Inter Visual Studio / Marco de Wit

Geen idee

Dat blijkt een 20-jarige man uit Den Helder te zijn. Hij meldt zich bij de politie met het verhaal dat hij met een droogpak van de Kooybrug was gesprongen en daarna met de waterscooter weer weg was gegaan. Hij is later wel weer terug geweest en heeft alles gezien qua hulpverlening, maar had geen idee dat er naar hem werd gezocht.

Volgens de politie was de springer hoorbaar onder de indruk van wat hij heeft veroorzaakt en hij bood meerdere malen zijn excuses aan. De melder die de man zag springen is blij dat de springer veilig is. Hij had er slecht van geslapen had en was erg blij met het belletje, aldus een woordvoerder van de politie: "Fantastisch dat hij de melding heeft gedaan, maar je ziet wat een inzet heeft opgeleverd. Weet dat springen van bruggen verboden is."

150 euro

De 20-jarige springer heeft een stevig gesprek gehad met de politie en is er met een waarschuwing vanaf gekomen, omdat hij niet op heterdaad is betrapt. Je riskeert trouwens een boete van 150 euro als je van een brug springt.

Lees ook

Download de app

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app.

Download on the App StoreOntdek het op Google Play