Ga naar Content

Rechter: Oostzaan ten onrechte boetes opgelegd voor sluipverkeer

De kantonrechter van rechtbank Noord-Holland is tot het voorlopige besluit gekomen dat gemeente Oostzaan ten onrechte boetes heeft uitgedeeld. De boetes werden opgelegd voor het negeren van het verbod op sluipverkeer. Oostzaan deelde bestuurlijke boetes uit, terwijl het CIJB-boetes hadden moeten zijn. Op deze manier zou de 'opbrengst' van de boetes bij de gemeente terechtkomen, in plaats van bij het Rijk. 

Foto: Rechtbank Noord-Holland

Gemeente Oostzaan heeft boetes van 100 euro opgelegd vanwege het negeren van een verbod op sluipverkeer in de Kerkstraat van het dorp. De boetes die zijn opgelegd waren bestuurlijke boetes. De mensen die de boetes hebben ontvangen en bezwaar maakten, stelden dat de gemeente niet bevoegd was om dit soort boetes op te leggen.

In eerste instantie hadden zij bezwaar gemaakt bij de gemeente zelf, maar Oostzaan had dit ongegrond verklaard. De betrokkenen zijn vervolgens naar de kantonrechter gestapt. 

De kantonrechter geeft de bezwaarmakers gelijk; de gemeente Oostzaan was niet bevoegd om de boete op te leggen. Zowel de bezwaarmakers als het gemeentebestuur heeft tot en met 23 juli 2024 om tegen de voorlopige uitspraak in te gaan.

Gemeente Oostzaan laat aan NH weten dat ze 'hebben kennisgenomen van de voorlopige uitspraak' en dat het college van Oostzaan 'zich gaat beraden'.

Tip ons!

💬 Stuur een Whatsapp-bericht met een tip, foto of video naar 06-30093003 (handig om op te slaan in je telefoon)!

📧 Contacteer de redactie of journalisten bij jou in de buurt via ons tipformulier.

whatsapp Wil je ons nieuws via WhatsApp ontvangen? Abonneer je hier.

Op de hoogte blijven?

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.