Ga naar Content

Jongens in Spanbroek belaagd door grote groep: "Kreeg klappen op mijn hoofd"

Darion (17), Tom (18) en Tom (19) zijn op maandagavond in Spanbroek op de Wuiver belaagd door een grote groep van ongeveer twintig tot vijfentwintig man. Eén van de jongens heeft meerdere klappen gekregen. "Het was schrikken, maar ik ben er goed vanaf gekomen", vertelt Darion.

Politiefoto, foto ter illustratie - Foto: NH Media

De drie vrienden besloten rond 23.30 uur om 'even een rondje op de scooter te rijden'. En zoals altijd reden ze via de supermarkt en de slager. Maar eenmaal daar aangekomen, werd het drietal achtervolgd door een grote groep jongeren. "Ze trokken hun shirt uit en zeiden dat we moesten stoppen om onze spullen af te geven", blikt Tom (19) een paar dagen later terug. 

Hij wist samen met Tom (18) net op tijd om te keren om de groep te vermijden, maar de 17-jarige Darion reed te hard waardoor hij niet meer kon keren en langs de groep moest. "Ik heb toen twee klappen op mijn hoofd gehad, maar ik ben niet van de scooter afgetrokken", vertelt hij.

De belagers hadden volgens de jongens ook messen bij zich. "Gelukkig hebben ze geen messen tussen de ribben gehad", liet de moeder van één van de jongens al eerder aan NH weten. "Ik heb ook liever niet meer dat ze daar rondhangen." De schrik zat er bij de ouders goed in. Toch stond Darion er niet heel erg van te kijken. "Het is niet de eerste keer dat zoiets mij overkomt, maar toch drong het in eerste instantie niet helemaal door." Zelf heeft hij inmiddels aangifte gedaan bij de politie.

Politie zoekt getuigen

De politie bevestigt aan NH dat er een belaging heeft plaatsgevonden en zoekt getuigen die informatie hebben over de groep die op de parkeerplaats bij de supermarkt en slager aanwezig was. "Helaas is er geen duidelijk signalement", aldus een woordvoerder.

Tip ons!

💬 Stuur een Whatsapp-bericht met een tip, foto of video naar 06-30093003 (handig om op te slaan in je telefoon)!

📧 Contacteer de redactie of journalisten bij jou in de buurt via ons tipformulier.

whatsapp Wil je ons nieuws via WhatsApp ontvangen? Abonneer je hier.

Op de hoogte blijven?

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.