Ga naar Content

Malafide klusjesmannen bellen aan in en om Hoorn: "Ga niet op aanbieding in"

De politie in Hoorn waarschuwt voor malafide klusjesmannen die actief zijn in de regio. Ze bellen bij inwoners aan en bieden klussen aan, maar wie op het aanbod ingaat, betaalt uiteindelijk te veel geld.

Politiefoto, foto ter illustratie - Foto: Inter Visual Studio

Dat laten lokale wijkagenten weten via sociale media. Sinds 1 mei wordt de politie in en rond Hoorn meermaals geconfronteerd met meldingen van inwoners die zijn benaderd door Engelssprekende klusjesmannen.

"Zij bieden zich uit zichzelf aan om bijvoorbeeld dakgoten te reinigen, werkzaamheden in een tuin te verrichten of de tegels schoon te spuiten met een hogedrukspuit."

Agressieve toon

Dit is oplichting, waarschuwt de politie. Na afloop is het werk vaak niet of slecht gedaan. En wanneer de klant de rekening niet wil betalen, schuwen de klusjesmannen intimidatie of afpersing niet. Ook kan een agressieve toon worden aangeslagen waardoor inwoners überhaupt niet durven te weigeren te betalen.

De politie adviseert om niet met hen in zee te gaan. "Weiger op hun aanbieding om klusjes te doen in te gaan."

Tip ons!

💬 Stuur een Whatsapp-bericht met een tip, foto of video naar 06-30093003 (handig om op te slaan in je telefoon)!

📧 Contacteer de redactie of journalisten bij jou in de buurt via ons tipformulier.

whatsapp Wil je ons nieuws via WhatsApp ontvangen? Abonneer je hier.

Op de hoogte blijven?

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.