Ga naar Content

Schalkwijk opnieuw decor van nachtelijke autobranden

In de nacht van zondag op maandag is er opnieuw brand gesticht bij geparkeerde voertuigen in de Haarlemse wijk Schalkwijk. Vier auto's liepen schade op, de politie doet onderzoek.

Autobrand Scharreveld Haarlem Schalkwijk - Foto: Inter Visual Studio / Kyrlian de Bot

De branden werden rond 01.20 uur ontdekt aan de straat Scharreveld. Vier wagens die naast elkaar stonden liepen schade op. Twee daarvan zijn total loss. De politie gaat uit van opzet en doet onderzoek naar de branden. De afgelopen maanden zijn ongeveer twintig voertuigen door brand beschadigd in Schalkwijk en het naastgelegen Heemstede.

Aanhouding

Vorige week werd in Schalkwijk een 26-jarige Haarlemmer aangehouden voor brandstichting in de Louis Pasteurstraat. Dat ging overigens niet om autobranden. De Haarlemmer zat een aantal dagen vast voor verhoor, maar werd eind vorige week weer op vrije voeten gesteld. 

Eerder deelde de politie in het opsporingsprogramma Bureau NH bewakingsbeelden waarop een man te zien is, die op 16 juni brand sticht bij geparkeerde auto's aan de Waddenstraat. Die beelden hebben nog niet tot een arrestatie geleid.

Autobrand Scharreveld Haarlem Schalkwijk - Foto: Inter Visual Studio / Kyrlian de Bot

Lees ook

Meer nieuws uit Haarlem e.o.?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Haarlem.

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]