Ga naar Content

Bouw vakantiepark op Enkhuizerzand officieel gestart: 'Triple A-locatie'

Met de druk op een grote, rode knop werd vanmiddag officieel de aftrap gegeven voor de bouw van 154 vakantiewoningen van Europarcs op het Enkhuizerzand. Over een jaar moeten de eerste exemplaren klaar zijn voor gebruik. Meer dan tachtig procent is inmiddels verkocht. "Dat markeert dat het een 'triple A'-locatie is", zo duidt directeur van Europarcs Andries Bruil de belangstelling. "En daar mogen we met z'n allen ook trots op zijn."

Met een druk op een grote rode knop wordt de eerste paal van het vakantiepark in de grond geslagen - NH Nieuws

"Ik ben heel blij dat we die eerste paal nu hebben geslagen", aldus wethouder Jan Franx. "Het project heeft inmiddels een verleden dat ver teruggaat." En daar is geen woord aan gelogen: al in 2005 werd er al over de plannen gesproken.

Mede door weerstand en onenigheid over het project bij omwonenden duurde het lang voordat er daadwerkelijk kon worden gebouwd. "Eigenlijk is zo'n aanloop veel te lang", zo vindt directeur Bruil. "Op een gegeven moment gaan mensen denken: komt het nu wel, of komt het toch niet? Dat brengt onzekerheid met zich mee. Maar goed, dat ligt achter ons."

Extra stadsstrand

Als volgend jaar de eerste toeristen hun intrek in het huisje hebben genomen, moeten die overigens nog wel even wachten op een extra stuk stadsstrand.

Het gaat om een stuk strand van zo'n 800 meter lang dat op de nieuw te bouwen kustboog komt. Aanvankelijk werd gehoopt dat ook dat project in 2025 klaar zou zijn, maar dat wordt naar verwachting eind 2026, begin 2027. 

Lees ook

Dit is een bericht van de gemeenschappelijke Westfriese nieuwsredactie

Samenwerking NH en WEEFF

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Volg ons Whatsappkanaal en krijg het nieuws direct op je telefoon
💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit West-Friesland. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📧 Stuur ons jouw tips op naar [email protected] 
✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]