Ga naar Content

Drukke ochtendspits: veel files rond de A22

Het was dinsdagochtend erg druk op de A22 tussen Beverwijk en Velsen, bij knooppunt Beverwijk. De Velsertunnel zat dicht , vanwege een 'te hoog voertuig'. Daardoor stond er een file van dertig minuten. Ook op de aansluitende provinciale weg, langs de N246, liep je vertraging op van zo'n 25 minuten. Op de N197 was er een vertraging van drie kwartier.

De file op de A22 is inmiddels voorbij. 

Foto ter illustratie - Foto: Luuk Koenen

Volgens een woordvoerder van de ANWB gaat het bij de Velsertunnel waarschijnlijk om een vrachtwagen die de 'waarschuwingsborden heeft genegeerd'. De vrachtwagen is dan te hoog voor de tunnel en moet eerst weggeleid worden voordat het verkeer weer onder de tunnel door kan rijden. "Dit komt wel vaker voor", benadrukt de woordvoerder.

Ook rond de A10 staat op dit moment veel file. De Nieuwe Meer op de A10 naar de A4 is op dit moment dicht, vanwege een ongeluk. Er staat momenteel een file op de A10, bij knooppunt Watergraafsmeer richting knooppunt Coenplein, vanwege een ongeluk. De vertraging loopt op tot bijna een halfuur. 

Er is een omleiding op de A10, bij knooppunt Amstel. ANWB geeft aan om richting Utrecht, de A2 of A9, te rijden als je naar Schiphol moet.

Tip ons!

💬 Stuur een Whatsapp-bericht met een tip, foto of video naar 06-30093003 (handig om op te slaan in je telefoon)!

📧 Contacteer de redactie of journalisten bij jou in de buurt via ons tipformulier.

whatsapp Wil je ons nieuws via WhatsApp ontvangen? Abonneer je hier.

Op de hoogte blijven?

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.