Ga naar Content

'Verkeerstwist' in Amsterdam loopt uit op schietpartij

Aan het Huigenbos in Amsterdam-Zuidoost heeft vanavond een schietpartij plaatsgevonden. Volgens de politie ontstond deze na een verkeersruzie tussen twee auto's. "We zijn op zoek naar het slachtoffer en ook is nog geen verdachte aangehouden."

Rond 19 uur zijn meerdere schoten gelost op één auto. Over de schietpartij is nog veel onduidelijk. Volgens een woordvoerder van politie is het zeker dat er geschoten is, maar onduidelijk of dit gaat om een gaspistool of een ander vuurwapen. Op dit moment doet de politie daar onderzoek naar. 

Twist

Wel is het duidelijk dat er voorafgaand aan de schietpartij 'een twist' heeft plaatsgevonden tussen de bestuurders van twee auto's. "Of er van tevoren al iets aan de hand was of dat het gaat om een verkeerstwist, dat is niet bekend", laat de woordvoerder weten.

De politie vraagt om bewoners in de omgeving alert te zijn. "Zien jullie iemand lopen in de buurt die gewond is of hulp nodig heeft, laat het ons dan weten. Wij zijn nog op zoek naar een mogelijk slachtoffer en ook naar verdachte(n)."

💬 Wil je niets missen uit Amsterdam?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]