Ga naar Content

Stationschefs gezocht voor museumstoomtram Hoorn-Medemblik

De stationschef op het perron van station Wognum-Nibbixwoud herken je aan zijn rode pet, alleen lopen er nu nog wat te weinig rode petten rond om de reizigers van de museumstoomtram Hoorn-Medemblik te ontvangen. De historische tram doet onderweg acht stations aan, en allemaal hebben ze een chef nodig. Via nhhelpt.nl kun je je aanmelden om te helpen.

Drukte op station Wognum-Nibbixwoud - Foto: NH Media

In het kantoor van de stationschef in opleiding, Ronnie Bijma, gaat de telefoon. De machinist geeft door dat de tram er aan komt. Dan heeft Ronnie de tijd om twee keer een bel te luiden, zodat eventuele werkers aan het spoor weten dat zij opzij moeten springen.

Vanaf het perron zwaait hij de reizigers toe, die allemaal bij 'zijn' station uitstappen. Kinderen gaan meteen spelen, terwijl de volwassen een foto maken met de bemanning.

Op de foto met toeristen hoort ook bij de functie als stationchef - Foto: NH Media

Ronnie doet dit vrijwilligerswerk, omdat hij wat tijd over heeft. Hij werkt op zee, drie weken op en drie weken af. Zijn collega Luco Ferwerda is gewoon een 'treinengek', zoals hij zelf zegt. Dat het dan nu eigenlijk om een tram gaat, ziet hij door de vingers. "Dat heeft te maken met de beveiliging onderweg en de snelheid", legt Luco uit.

NH Helpt: voor iedereen die hulp nodig heeft of kan bieden

WebsiteAlle oproepen van NH Helpt zijn te lezen op nhhelpt.nl. Hier kun je ook zelf een vraag of een aanbod plaatsen.

RadioRachel Morssink presenteert elke zaterdag tussen 12.00 uur en 14.00 uur het programma NH Helpt op de radio. Het NH Helpt Antwoordapparaat is de hele week te bereiken op: 088-8 505 303.

Elke werkdag om 13.40 uur hoor je bij June Hoogcarspel een hulpvraag in haar radioprogramma June tot Twee. 

TVOp tv is NH Helpt ook te zien. Isabella Prins presenteert elke dinsdag om 17.10 uur het programma NH Helpt voor tv en online. 

Kijk alle uitzendingen HIER terug.