Ga naar Content

Zandvoort breidt parkeerplekken uit dankzij afspraken met circuit

De gemeente Zandvoort heeft voor de komende maanden extra parkeerplekken gevonden. Die zijn hard nodig omdat het overloopterrein naast Parkeerterrein De Zuid voorlopig niet kan worden gebruikt. Dankzij afspraken met onder meer het circuit komen honderden extra parkeerplaatsen beschikbaar.

Betaald parkeren Zandvoort - Foto: NH / Fred Segaar

Het grasveld tussen P De Zuid en de duinen diende vroeger als extra parkeerterrein. Echter, de grond is ernstig vervuild, dus moet er een sanering plaatsvinden. Daarom is het overloopterrein nu afgesloten.

Duizenden auto's 

Dit leidt tot extra parkeerproblemen in de naburige wijken. De gemeente heeft daarom afspraken gemaakt met het circuit over het gebruik van hun grote parkeerterreinen. Op drukke dagen worden automobilisten doorverwezen naar drie parkeerterreinen van het circuit, waar in totaal 2200 auto's kunnen staan.

Ook is afgesproken dat het voormalige zanddepot via het circuit bereikbaar wordt gemaakt. Daar is plaats voor nog eens 200 voertuigen. Wethouder Martijn Hendriks is tevreden: "Ik ben erg blij. Het was al lang onze wens om het zanddepot als parkeerterrein te kunnen gebruiken."

Een deel van deze plekken betreft daadwerkelijk extra parkeergelegenheid. Op parkeerterrein A van het circuit kan normaal gesproken al geparkeerd worden wanneer er geen evenementen zijn. Tijdens de Dutch Grand Prix zijn de parkeerterreinen echter volledig niet beschikbaar.

Het grasveld naast parkeerterrein Zuid - Foto: NH Media / Paul Tromp

Parking Paap

De wethouder ontdekte nog eens 400 parkeerplaatsen bij het bedrijf Gebroeders Paap aan de Max Planckstraat. "Ik noem dat Parking Paap", grapt Hendriks. "Hun terrein ligt helemaal aan de andere kant van het dorp. Daarom gaan er shuttlebusjes rijden tussen Paap en het strand."

Op termijn komt er ook extra parkeergelegenheid bij de ingang van parkeerterrein De Zuid en bij het Friedhoffplein, hoewel het om een beperkt aantal plekken gaat. Bij de herinrichting van de Boulevard Paulus Loot verdwenen veel parkeerplaatsen, maar de gemeente heeft beloofd om 240 parkeerplaatsen terug te brengen bij De Zuid en het Friedhoffplein.

Door de wegen aan de noord- en oostzijde van het plein smaller te maken, komen er 29 parkeerplekken bij. Daarnaast kunnen er bij de ingang van Parkeerterrein De Zuid nog eens acht extra parkeerplaatsen worden aangelegd. Deze werkzaamheden starten in september en moeten in april volgend jaar voltooid zijn.

Parkeerterrein Zandvoort - Foto: Gemeente Zandvoort

Lees ook

Meer nieuws uit Haarlem e.o.?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Haarlem.

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]