Ga naar Content

Olympische tattoo voor turner Loran de Munck, die hulp krijgt van turnmaatje

Voor turner Loran de Munck zal deze zomer hoe dan ook onvergetelijk worden. De 25-jarige Haarlemmer mag voor het eerst meedoen aan de Olympische Spelen. Om een tastbare herinnering te hebben aan het evenement, wil hij een tattoo zetten. "Dat wilde ik al langer, maar kon nooit het juiste moment vinden. Dit is wel een goed moment."

Turner Loran de Munck - Foto: ANP

De 25-jarige Haarlemmer weet nog niet precies wat hij op zijn lichaam wil tatoeëren. "Misschien de olympische ringen, eventueel een voltigepaard of zelfs het logo van Parijs. Eén ding weet ik wel zeker; Parijs 2024 moet erbij. Ik zal ook ruimte onder de tattoo houden, want je weet nooit of ik over vier jaar nog een keer op de Spelen sta."

Zijn goede turnvriend Casimir Schmidt heeft verschillende tattoos en aangeboden De Munck te helpen. "Zolang we geen matchende tatoeage nemen, vind ik het prima", reageert De Munck lachend. "Hij gaf wel aan dat de drempel lager wordt als je eenmaal een tattoo neemt. Ik houd het voorlopig hierbij. Het is belangrijk om een goede plek uit te kiezen; ik twijfel tussen mijn onderarm en voorhoofd."

Tekst gaat verder onder de video.

Dit moet Loran de Munck doen voor een olympische medaille in Parijs - NH Sport / Stephan Brandhorst

Die laatste opmerking moet met een flinke scheut zout worden genomen. De laatste periode voelt hij zich namelijk niet honderd procent fit. "Mijn voorhoofdholtes zijn ontstoken, waardoor ik verkouden ben en hoofdpijn heb. Dat geeft extra druk op mijn hoofd. Als zo'n tattoo dit probleem kan verhelpen, neem ik het met alle liefde."

Er viel dan ook een last van schouders met zijn uitverkiezing voor de Spelen door de KNGU (Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie). "Uiteraard had ik wel verwacht mee te mogen, maar het is toch fijn als je het bevestigende belletje krijgt. Zeker gezien ik de laatste periode niet altijd mijn gewenste niveau heb kunnen halen. Aan de andere kant is het wel mooi dat ik zelfs als ik mij niet fit voel, zo kan presteren."

Voorbereiding op Spelen

De komende periode verblijft De Munck meerdere dagen in de week in Heerenveen om zich optimaal voor te bereiden op de Spelen. De turnploeg vertrekt zaterdag 20 juli naar Parijs. Precies een week later volgt de kwalificatie. "In de week voor ons vertrek naar Parijs gaan we alvast de situatie nabootsen. We gaan dan de tijden kopiëren van de kwalificaties om alvast gewend te raken om te presteren. Het zal een drukke periode worden, maar ik ben er klaar voor."

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52