Ga naar Content

Wéér strandt Tallon Griekspoor in tweede ronde Wimbledon

Tallon Griekspoor is gestrand in de tweede ronde van Wimbledon. De tennisser uit Nieuw-Vennep ging na vijf sets onderuit tegen Miomir Kecmanovic: 6-4 6-7 6-1 2-6 3-6. Eerder op de dag werd Botic van de Zandschulp (Amstelveen) al uitgeschakeld. 

Tallon Griekspoor - Foto: ANP

De eerste set pakte Griekspoor zonder problemen, maar in de tweede set volgde een lange onderbreking door de regen. Hij kreeg in de tiebreak een setpoint zonder succes, Kecmanovic verzilverde de kans wél. De Noord-Hollander greep in de derde set simpel de macht (6-1), maar moest de vierde set weer aan Kecmanovic laten. De Serviër kon vervolgens in de laatste set de wedstrijd uitserveren. 

Tekst gaat verder onder de X-post.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Het is Griekspoor nog nooit gelukt om voorbij de tweede ronde te komen in zijn carriere. De eerste ronde was vorig jaar zelfs zijn eindstation. De 28-jarige Nieuw-Venneper had in derde ronde de Italiaan Jannik Sinner kunnen treffen, de huidige nummer een van de wereld. Alle Noord-Hollanders zijn inmiddels uitgeschakeld, aangezien Van de Zandschulp na drie sets zijn meerdere moest erkennen in de Fransman Ugo Humbert. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52