Ga naar Content

Bussen van EBS blijven maar uitvallen, ondanks maatregelen

Het is busvervoerder EBS, actief in Waterland, ook in mei niet gelukt om de uitval van bussen terug te dringen. De opdrachtgever, de Vervoerregio Amsterdam, laat in een brief aan de leden van de Regioraad weten zeer teleurgesteld te zijn over de resultaten. 

EBS Bus - Foto: NH Media

Vanaf half maart tot aan mei 2024 steeg de rituitval van 0,4 procent naar 6,5 procent, schrijft mediapartner RTV Purmerend. De verklaring van EBS voor de uitval is wrang. "Het aantal chauffeurs neemt weliswaar toe, maar zij worden ingewerkt door ervaren chauffeurs die dan niet ingezet kunnen worden voor de dienstregeling. Ook is er minder personeel beschikbaar vanwege verplichte nascholingscursussen."

Sinds kort staat de Vervoerregio toe dat er Engelssprekende chauffeurs in de bussen zitten. Bij EBS rijden er al een aantal. EBS verwacht hiermee meer nieuwe chauffeurs te kunnen werven.

Imagocampagne

De Vervoerregio laat op dit moment een onderzoek uitvoeren naar de personeelstekorten bij de drie vervoerders waarvan zij de opdrachtgever is: Connexxion, EBS en GVB. Halverwege mei is op social media een imagocampagne gestart bedoeld om de positieve kant van werken in het openbaar vervoer te benadrukken.

Lees ook

Tip ons!

💬 Stuur een Whatsapp-bericht met een tip, foto of video naar 06-30093003 (handig om op te slaan in je telefoon)!

📧 Contacteer de redactie of journalisten bij jou in de buurt via ons tipformulier.

whatsapp Wil je ons nieuws via WhatsApp ontvangen? Abonneer je hier.

Op de hoogte blijven?

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.