Ga naar Content

Patricia zet zich met haar eigen uitkering in voor daklozen in Hoorn: "Ze luistert naar je"

Patricia van Willigen uit Hoorn fietst iedere dag op een rijkversierde bakfiets door de stad om dak- en thuislozen een kop koffie, iets te eten of een luisterend oor te bieden. Mediapartner van Hoorn zeggen loopt een dagje mee en ziet hoe mensen op straat belanden en zich proberen te redden. 

Patricia uit Hoorn brengt met haar bakfiets boodschappen naar daklozen - van Hoorn zeggen

Met gevulde koffiekannen, gesmeerde broodjes, fruit en koekjes stapt Patricia van Willigen uit Hoorn iedere dag op een bakfiets om maaltijden voor dak- en thuislozen rond te brengen. Ook biedt ze een luisterend of maakt ze een praatje. De weldoener, zelf ooit verslaafd geweest, kan zich maar al te goed verplaatsen in de vaak schrijnende situatie waarin daklozen in Hoorn verkeren.

En dat wordt gewaardeerd, blijkt als we in het Risdammerhout een man spreken. Het is een van de plekken in de gemeente waar Patricia haar bakfiets uitstalt zodat daklozen kunnen langskomen.

"Ze luistert naar je en geeft een knuffel als je die nodig hebt. Van de week had ik helemaal niks meer en dan komt ze met de bakfiets langs en is je tasje weer gevuld. Ze betekent echt veel voor ons", vertelt de man tegen mediapartner van Hoorn zeggen.

Tip ons!

💬 Stuur een Whatsapp-bericht met een tip, foto of video naar 06-30093003 (handig om op te slaan in je telefoon)!

📧 Contacteer de redactie of journalisten bij jou in de buurt via ons tipformulier.

whatsapp Wil je ons nieuws via WhatsApp ontvangen? Abonneer je hier.

Op de hoogte blijven?

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.