Ga naar Content

Koeman & Koeman: "Ronald, loop eens mee met de Oranjemars, even de beentjes los"

West-Friesland zit vol met mensen die de achternaam Koeman dragen, net als onze bondscoach Ronald Koeman. Tijdens het Europees kampioenschap voetbal in Duitsland geven de West-Friese Koemannetjes de bondscoach gratis en ongevraagd advies. Met in aflevering 5: Siem en Antoinette Koeman uit Blokker.  

Koeman & Koeman - aflevering 5 - NH

Koemannen in West-Friesland, je vindt ze nergens zoveel als in Blokker. Je struikelt er bijna over. Hoe komt dat, toch? "Het is begonnen bij mijn opa en zijn broers en neven", zegt Siem, die samen met Antoinette in Westerblokker woont. "En die hebben ook allemaal nazaten gekregen. Dan gaat het hard." 

Het Nederlands elftal maakt zich klaar voor de kwartfinale van het EK voetbal. Zaterdag is Turkije de tegenstander en bij winst is het Oranje van Ronald Koeman nog maar twee wedstrijden verwijderd van de Europese titel én eeuwige roem.

Lukt het Nederland om de Turken te verslaan? Met het vertrouwen zit het bij Antoinette en Siem wel goed. "We gaan met 3-1 winnen", zegt Siem. "Maar ik denk wel pas na verlenging", zegt zijn vrouw. 

"Brobbey moet erin, net als Pingpong. Eh, Frimpong bedoel ik. Wij noemen hem thuis altijd Pingpong"

Siem en Antoinette Koeman uit Blokker

Wel zien ze graag wat wijzigingen in de basisopstelling. "Depay mag er van ons wel uit, daar zijn we geen fan meer van. Brobbey moet erin, net als Pingpong. Eh, Frimpong bedoel ik", lacht Antoinette. "Wij noemen hem thuis altijd Pingpong. Hij deed het in de oefenwedstrijden hartstikke goed."

Tot slot hebben de Blokkerse Koemannetjes nog wel een tip voor hun beroemde naamgenoot. "Loop eens mee met de Oranjemars, met alle supporters. Samen met de spelers. Dat is goed voor ze. Het is gezellig, ze lopen de beentjes lekker los en ze krijgen er meer energie van. Dan komt het helemaal goed!"

Lees ook

Dit is een bericht van de gemeenschappelijke Westfriese nieuwsredactie

Samenwerking NH en WEEFF

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Volg ons Whatsappkanaal en krijg het nieuws direct op je telefoon
💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit West-Friesland. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📧 Stuur ons jouw tips op naar [email protected] 
✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]