Ga naar Content

Nederlandse records voor Jessica Schilder en Nadine Visser op FBK games

Kogelstootster Jessica Schilder uit Volendam heeft op de FBK games een nieuw Nederlands record gegooid. De Volendamse kwam tot een afstand van 20.33 meter. Met die afstand won ze ook de wedstrijd in Hengelo. Op de 100 meter horden liep Nadine Visser een Nederlands record van 12.46.

De reactie van Jessica Schilder na haar (nieuwe) Nederlandse record - NH Nieuws

Het oude Nederlands record stond ook op haar naam en stond op 20.31 meter. De Volendamse lijkt op tijd in topvorm voor de Olympische Spelen over drie weken in Parijs. Schilder werd vorige week met overmacht Nederlands kampioen. Toch denk Schilder dat ze nog verder kan. "Het kan nog beter, want ik ben nog niet fit. Ik ben heel erg moe. Ik moet nog even goed rusten en dan kijken wij verder", sprak Schilder nuchter na afloop. 

Ook Nederlands record voor Nadine Visser

Op de 100 meter horden was er ook succes voor Nadine Visser uit Hoogkarspel. Met een tijd van 12.46 seconden liep ook zij een Nederlands record. "Ik ben hier zo blij. Helemaal mooi om dat te doen voor een vol stadion in eigen land", vertelde Visser na afloop. 

Tekst loopt door onder de video.

Nadine Visser loopt een Nederlands record van 11.46 op de 100 meter horden - NH Nieuws

Ook voor Myrthe van der Schoot was het een bijzondere middag. De 20-jarige atlete uit Hilversum hoorde pas last-minute dat ze op de 400 meter mee mocht lopen. In 52,68 seconden kwam ze over de finish in Hengelo. Dat was weliswaar twee tienden boven haar pr, maar toch kijkt ze terug op een onvergetelijke middag. "Heel vet dat ik hier mocht lopen."

Myrthe van der Schoot hoorde gisteren dat ze mee mocht doen - NH Sport / Stephan Brandhorst

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52