Ga naar Content

Prijswinnende Texelse kunstenares Ericka komt met een eigentijdse versie van Doornroosje

De Texelse kunstenares Ericka Voortman grijpt in haar nieuwste expositie in de kunstboet bij Den Hoorn terug op het sprookje Doornroosje. Verschil is dat in Het ontwaken van Rosie Doorn de hoofdpersoon niet op een prins wacht om wakker gekust te worden maar zelf wakker wordt. Eerder maakte Ericka al exposities als Zielskapje, het Hart van Venus en Viswijven in de Boet van Klemat. Ze kreeg er vorige maand de Texelse Cultuurprijs voor. 

Ericka en Rosie Doorn - NH Nieuws

Met een ouderwetse rouwkoets van de plaatselijke schapenboer Jaap Lap arriveert kunstenares Ericka Voortman bij de opening van haar expositie 'Het ontwaken van Rosie Doorn' in de Boet van Klemat bij Den Hoorn op Texel.

"Ik lag erin als Rosie Doorn, niet als Ericka", vertelt Ericka. "Terwijl we aankwamen, zei ik tegen mezelf: 'Wakker worden, wakker worden'. Bij de boet richtte ik me op en stapte uit de koets." Deze theatrale opening weerspiegelt perfect waar de expositie om draait: Rosie Doorn wacht niet op de prins, maar maakt zichzelf wakker en omarmt het leven met nieuwe energie.

De expositie Het ontwaken van Rosie Doorn van Ericka Voortman in het Boetje van Klemat bij Den Hoorn op Texel is nog te zien tot en met april 2025. 

Culture Club bij NH Nieuws

Culture Club is het wekelijks cultuurprogramma van NH Nieuws. Verslaggevers Roos Elkerbout en Ron Flens gaan om langs bij kunstenaars, bands, theatermakers en schrijvers  om in beeld te brengen wat er speelt op cultureel gebied in onze provincie. 
 
Culture Club is wekelijk te zien op NH televisie op donderdag vanaf 17.15 uur en dan ieder half uur herhaling.  Alle uitzendingen van Culture Club zijn te zien via deze link.