Ga naar Content

Gerelateerde videos

'Sociaal terras' Bakkie Leut in Wormerveer zoekt enthousiaste vrijwilligers

Bakkie Leut aan de Zaan is een bijzonder initiatief. Op het 'sociale terras' kost de koffie slechts 1 euro en een stuk appeltaart 1,50 euro. Ze zijn hard op zoek naar extra vrijwilligers en roepen daarom de hulp in van NH Helpt. Verslaggever Rachel Morssink liep een dagje mee.

"Hier tap je de koffie en daar staat de taart", vertelt vrijwilliger Karin Houweling. Het sociale terras Bakkie Leut wordt bediend vanuit een kleine bouwkeet. "We hebben geen stromend water, maar dit is perfect voor ons. We kunnen zelfs tosti's bakken hier."

Ze werkt met veel plezier op het terras. "Hier ontstaat een gesprek tussen mensen, heel bijzonder om te zien." Bakkie Leut zit in de bocht van de Zaan, in Wormerveer. De gasten hebben prachtig uitzicht. "Als ik het water ruik, dan weet ik dat ik thuis ben," aldus stamgast Henk Kort.

Oprichter Joost Kuipers is enorm trots op dit project - Foto: NH Media

Ze zijn hard op zoek naar nieuwe vrijwilligers. "Hoe meer handen, hoe vaker we open kunnen," vertelt coördinator Karen Hemink. Cees Dekker is onlangs begonnen als vrijwilliger. "Het is erg leuk om te doen. De stemming is altijd goed hier en iedereen heeft zin in koffie met appeltaart."

Hij mag het vrijwilligerswerk doen in de baas zijn tijd. "Ik ben eigenlijk hypotheekadviseur, maar mijn collega's en ik mogen per toerbeurt een paar uur hier werken. Hoe gaaf is dat?"

NH Helpt: voor iedereen die hulp nodig heeft of kan bieden

WebsiteAlle oproepen van NH Helpt zijn te lezen op nhhelpt.nl. Hier kun je ook zelf een vraag of een aanbod plaatsen.

RadioRachel Morssink presenteert elke zaterdag tussen 12.00 uur en 14.00 uur het programma NH Helpt op de radio. Het NH Helpt Antwoordapparaat is de hele week te bereiken op: 088-8 505 303.

Elke werkdag om 13.40 uur hoor je bij June Hoogcarspel een hulpvraag in haar radioprogramma June tot Twee. 

TVOp tv is NH Helpt ook te zien. Isabella Prins presenteert elke dinsdag om 17.10 uur het programma NH Helpt voor tv en online. 

Kijk alle uitzendingen HIER terug.