Ga naar Content

Door koe uitgepoepte Rolex gemaakt in Grootschermer

Het komt niet dagelijks voor dat horlogemaker Kalle Slaap uit Grootschermer een horloge ter reparatie aangeboden krijgt uit Engeland. En al helemaal niet als dat horloge een Rolex is. En zéker niet als dat horloge 50 jaar in een weiland heeft gelegen en door het darmkanaal van een koe is geweest.

Hoe ziet een Rolex eruit na 50 jaar in een weiland te hebben gelegen? - NH/Frank Veenhof

Half juni schrijft de BBC over een door een koe opgegeten Rolex die na vijftig jaar weer gevonden is. De horlogewereld smult van dit verhaal en nu gaat het gerepareerd worden bij horlogemaker Kalle Schaap in Grootschermer.

Live op YouTube

De eigenaar van het gevonden horloge in Engeland is meneer Steele. De boer verloor in 1974 zijn Rolex in het weiland en dankzij een metaaldetector werd het horloge afgelopen maand teruggevonden. 

Steele wil het horloge graag laten repareren en via zijn inmiddels volwassen kleindochter komt hij terecht bij Kalle Slaap in Grootschermer. "Via ons YouTube-kanaal Chronoglide kijkt iedereen live mee terwijl ik horloges aan het repareren ben", vertelt Kalle. "Het YouTube-kanaal heeft meer dan 34.000 abonnees en daardoor hebben we een goede naam in de horlogewereld."

Foto: NH/Frank Veenhof

Normaliter is er weinig haast bij het repareren van een horloge, maar omdat meneer Steele inmiddels 95 is heeft horlogemaker Slaap een iets strakkere deadline. "Ik heb hem beloofd om het horloge voor de kerst bij hem af te leveren. En omdat dit zo'n bijzonder verhaal is wil ik hem graag zelf komen brengen."

💬 Wil je niets missen uit Alkmaar en omgeving?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]

Lees ook