Ga naar Content

Zware mishandeling op station Castricum: politie deelt camerabeelden van verdachten

Op het treinstation in Castricum zijn vorig jaar december twee jongens van 18 en 19 jaar zwaar mishandeld door een groepje jongeren. In de weken na het misdrijf zijn drie verdachten aangehouden, maar de politie is nog altijd op zoek naar andere verdachten. Daarvan zijn zojuist in opsporingsprogramma Bureau NH camerabeelden gedeeld.

Bureau NH - Foto: NH Media

Update 15-07-2024

Wegens ontwikkelingen in het politieonderzoek is de video waarop de verdachten staan verwijderd.

Het is 17 december 2023 rond 02.20 uur. Twee jongens van 18 en 19 jaar lopen - zich allebei dan nog van geen kwaad bewust - door het stationsgebouw, samen met andere groepjes jongeren.

Het 18-jarige slachtoffer staat die bewuste avond op perron 1 als hij wordt aangesproken door twee jongens die vrijwel meteen fysiek geweld gebruiken en de jongen hard op zijn hoofd slaan. Als hij neervalt, wordt hij ook nog eens meerdere keren tegen zijn hoofd geschopt. Hij houdt er een gebroken oogkas, jukbeen en neus aan over. Ook kampt hij enige tijd met een hersenschudding.

Nekklem, klappen en op grond geschopt

Een 19-jarige vriend van hem, met wie hij op stap is, ziet het allemaal gebeuren en wil verhaal halen. Hij rent achter de verdachten aan en geeft een van hen een duw waarna ook hij naar de grond gewerkt wordt. Hij wordt in een nekklem gehouden en krijgt klappen en schoppen tegen zijn hoofd en lichaam. Hij bleek onder andere een gebroken neus te hebben.

De politie pakte drie verdachten op. 25 juni heeft de rechtbank in Alkmaar één van deze drie - een 18-jarige jongen uit Heerhugowaard - veroordeeld tot 2 jaar en 10 maanden cel, waarvan 1 jaar voorwaardelijk. De andere twee verdachten zijn minderjarig en moeten zich op een later moment bij de kinderrechter verantwoorden.

Maar de zaak is daarmee nog niet klaar. De identiteit van andere verdachten is nog altijd niet bekend, die zien we in onderstaand beeld in het tunneltje en op de trap van het station lopen. Politie Noord-Holland: “Ook zij namen deel aan de openlijke geweldpleging en mishandeling, maar hun identiteit is niet bekend.”

Die verdachten die nog worden gezocht, hebben alleen een aandeel in de mishandeling van het tweede slachtoffer. Ze delen klappen en schoppen uit. Ze worden tussen de 14 en 20 jaar oud geschat.

Lees hier meer over mishandelingen:

Weet jij meer?

Politie Opsporingstiplijn: 0800 - 6070 (gratis)

Meld Misdaad Anoniem: 0800 - 7000 (gratis) of meldmisdaadanoniem.nl

Meer Bureau NH?

TV: woensdag 17.10 uur, ieder half uur herhaald (Ziggo 707, KPN 509)

Radio: woensdag 17.45 uur (ether: 93,9 FM, kabel: 92,5 FM)