Ga naar Content

Zaandammer Finn Stam door AZ verhuurd aan promovendus FC Groningen

Finn Stam speelt het aanstaande seizoen op huurbasis voor FC Groningen. Daarnaast is het contract van de 21-jarige Zaandammer bij AZ opengebroken en verlengd tot medio 2028.

Finn Stam arriveert bij de eerste training van AZ - Foto: Orange Pictures

Stam begon met voetballen bij Fortuna Wormerveer en sloot daarna aan bij de jeugdopleiding van Ajax. In 2016 ging hij naar AZ en begon hij in de Onder 14 van de Alkmaarse club. De afgelopen jaren maakte hij veel minuten bij Jong AZ. De verdediger speelde in totaal 62 wedstrijden in de eerste divisie. Daarnaast maakte hij deel uit van de selectie die in 2023 de UEFA Youth League won. 

Afgelopen seizoen maakte Stam op 2 maart zijn debuut in de eredivisie. In het uitduel tegen Sparta (1-1) kwam hij als vervangen van Yukinari Sugawara in het veld. 

 

"Met de ervaring die ik bij FC Groningen kan opdoen, hoop ik volgend seizoen een vaste waarde bij het eerste elftal van AZ te kunnen zijn"

Verdediger Finn Stam

"Komend seizoen wil ik zoveel mogelijk speelminuten maken in de Eredivisie", aldus Stam in een eerste reactie op de website van AZ. "FC Groningen is een geweldige club om dat bij te doen, met een grote achterban en een ambitieuze jonge groep. Met de ervaring die ik bij FC Groningen kan opdoen, hoop ik volgend seizoen een vaste waarde bij het eerste elftal van AZ te kunnen zijn."

Op zondag 25 augustus zal Stam het opnemen tegen zijn oude ploeg. AZ speelt dan in de derde speelronde van de eredivisie de uitwedstrijd tegen FC Groningen. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52