Ga naar Content

Tot ieders, inclusief zijn eigen, verbazing plaatst sprinter Elvis Afrifa zich voor Olympische Spelen

Elvis Afrifa kent een onvergetelijke week in zijn atletiekcarrière. De 26-jarige atleet uit Amsterdam liep ijzersterke races op de NK atletiek en FBK Games. Vlak daarna hoorde hij dat hij meegaat naar de Olympische Spelen met de sprintploeg. "Ik kon niet dromen dat het zo goed zou gaan", zegt Afrifa.

Elvis Afrifa beleeft droomweek - NH Sport / Stephan Brandhorst

De droomweek begon op de NK atletiek. Op de vrijdag pakte Afrifa de nationale titel op de 100 meter. Een uitzinnig publiek en een uitzinnige Afrifa zagen een tijd van 10,18 seconden. Daarmee liet hij Taymir Burnet en Nsisak Ekpo ruimschoots achter zich. Het betekende daarnaast een persoonlijk record voor de inmiddels 26-jarige Amsterdammer.

Startpistool

Op maandag hoorde hij vervolgens dat het sprintteam naar de Olympische Spelen gaat. De mannen waren aanvankelijk niet gekwalificeerd, maar vanwege een ongeldig verklaarde tijd van Botswana, gaat Nederland alsnog naar Parijs. Saillant detail: het startpistool was niet-gecertificeerd voor de race van Botswana. Daardoor doet Afrifa met de 4x100 meter mee.

"Vorig jaar zat ik nu ergens te chillen in het gras. Zonder enige sportambities"

Atleet Elvis Afrifa

Op de FBK Games kwam de droomweek ten einde. Tussen allerlei topsprinters hield Afrifa zich knap staande. "Dit is weer een dikke win voor mij", zegt Afrifa, die zich terugvocht van een heftige blessure. "Vorig jaar zat ik nu ergens te chillen in het gras. Zonder enige sportambities."

Dromen

"Het is absurd", zegt Afrifa over de ontwikkeling die hij heeft doorgemaakt. Onlangs stond hij met de estafetteploeg op de EK atletiek in Rome. "Ik moet er echt van bijkomen later." Daar heeft hij nu de tijd nog niet voor. Met de Olympische Spelen in het verschiet, gaat Afrifa voor een onvergetelijke ervaring. "Dromen komen uit."

Afrifa: "Ik moet er later echt van bijkomen" - NH Sport / Stephan Brandhorst

Lees ook