Ga naar Content

Brand in schuur met oldtimers in Hem onder controle

Een schuur vol met oude auto's staat volledig in brand bij een agrarisch bedrijf aan de Hemmerbuurt in het plaatsje Hem. Dat zorgt voor flinke rookontwikkeling. De schuur is ingestort en de brandweer laat de opslagplaats voor oldtimers gecontroleerd uitbranden.

Schuur met oldtimers in Hem volledig in brand - Inter Visual Studio

De eerste meldingen van de brand kwamen even voor 11.30 uur binnen. De eigenaar van de schuur was bezig was met laswerkzaamheden aan één van de auto's, toen daarbij brand ontstond. Daarna greep het vuur razendsnel om zich heen.

In de schuur staan oldtimers en motoren opgeslagen. De brandweer is met veel wagens op de brand afgekomen en de straat is afgezet.

Rond 13.30 uur liet de veiligheidsregio weten dat de schuur is ingestort. Om het nog staande deel te kunnen slopen en blussen maakt de brandweer gebruik van een kraan.

Veel rook

De eigenaar van de schuur is nagekeken door ambulancepersoneel vanwege het inademen van rook. Ook had hij brandwonden aan zijn armen. Hij is meegenomen naar het ziekenhuis.

De woordvoerder laat weten dat er ook nog niets bekend is van schade aan de oldtimers die in de schuur staan, maar dat de kans groot is dat ook die beschadigd raken door de brand.

Bij de brand komt veel rook vrij. Omwonenden worden geadviseerd om ramen en deuren gesloten te houden als ze last hebben van de rook.

Tip ons!

💬 Stuur een Whatsapp-bericht met een tip, foto of video naar 06-30093003 (handig om op te slaan in je telefoon)!

📧 Contacteer de redactie of journalisten bij jou in de buurt via ons tipformulier.

whatsapp Wil je ons nieuws via WhatsApp ontvangen? Abonneer je hier.

Op de hoogte blijven?

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.