Ga naar Content

Plichtmatig Ajax verslaat Rangers FC nipt bij terugkeer Berghuis

Ajax heeft het publiek op zaterdagmiddag in Wezep nauwelijks kunnen vermaken. Het werd 2-1 tegen het Schotse Rangers FC door goals van Kian Fitz-Jim en Branco van den Boomen. Tussendoor maakte Tom Lawrence de gelijkmaker. 

Ajax juicht na de winnende treffer van Branco van den Boomen - Foto: Pro Shots / Niels Boersema

Francesco Farioli bevestigde voor de aftrap dat Steven Bergwijn en Brian Brobbey ontbreken in de heenwedstrijd tegen FK Vojvodina. "Zij hebben door het EK nu vakantie en zullen een individueel trainingsprogramma volgen. Bergwijn en Brobbey sluiten vanaf maandag 29 juli aan." Zonder beide EK-gangers kreeg Ajax kansen via Chuba Akpom (na een pass van Christian Rasmussen) en Kenneth Taylor. In beide gevallen was doelman Jack Butland de spelbreker. 

De Brit had een belangrijke rol bij het openingsdoelpunt van de Amsterdammers. Jordan Henderson nam een snelle vrije trap op Taylor en hij werd gevloerd door Butland. De scheidsrechter liet doorspelen en Kian Fitz-Jim schoof de bal in het lege doel: 1-0. Ajax kon niet lang genieten van de voorsprong aangezien Tom Lawrence raak schoot uit een vrije trap. Via Branco van den Boomen, die wordt begeerd door Franse en Spaanse clubs, werd het 2-1. Butland ging niet vrijuit bij een vrije trap. 

Steven Berghuis kreeg een half uur speeltijd van Ajax-trainer Francesco Farioli - Foto: Orange Pictures

Zo vol met kansen als de eerste helft was, zo saai was het na de rust. Lange tijd vielen er geen kansen te noteren en liet Ajax de touwtjes vieren. Farioli had beloofd dat Steven Berghuis een halfuur zou spelen en die belofte wisselde hij in. Berghuis kreeg vlak voor het einde van de wedstrijd een grote kans, maar Liam Kelly tikte zijn inzet over. Daarvoor had Diant Ramaj Ajax tweemaal goed op de been gehouden.

Eerst lanceerde Jordan Henderson tegenstander Scott Wright met een slechte terugspeelbal en kon Ramaj keren. Even later werd Wright ook gevaarlijk, maar opnieuw hetzelfde recept: redding Ramaj. Het bleef dus 2-1, maar Julian Rijkhoff had twee levensgrote kansen (kopbal en schot op de lat). De spits staat nog op nul treffers deze voorbereiding, net als Chuba Akpom. Ajax gaat vanaf maandag op trainingskamp naar de Wageningse Berg.

Opstelling Ajax: Ramaj; Rensch (Gaaei/61), Medic (Gooijer/67), Baas (Janse/67), Wijndal (Hato/67); Henderson (Mannsverk/67), Taylor (Tahirovic/67), Van den Boomen (Berghuis/61); Rasmussen (Forbs/67), Akpom (Rijkhoff/67), Fitz-Jim (Banel/46)

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52