Gerelateerde videos

Samenvatting: Correia ziet Telstar tegen Quick Boys wel groeien, maar niet winnen

Telstar wacht in de maand juli nog op een nieuwe oefenzege. Na nederlagen tegen Go Ahead Eagles en Jong Ajax en een gelijkspel tegen ADO'20, werd er vandaag opnieuw niet gewonnen. Het duel tegen tweededivisionist Quick Boys eindigde in 2-2.

Een opgetogen Telstar-spits Youssef El Kachati - Foto: PRO SHOTS / Sonny Lensen

De wedstrijd tegen de opponent uit Katwijk was het slotstuk van een geslaagde open dag van De Witte Leeuwen. De hoofdtribune was daarom goed gevuld en het toegestroomde publiek werd al heel snel verwend. Youssef El Kachati, die nota bene vorig jaar werd overgenomen van Quick Boys, schoot in openingsminuten met een vlammend afstandsschot de prachtige 1-0 in de touwen.

Telstar was gedurende de eerste helft de betere ploeg, maar moest met enige regelmaat opletten op spits Milan Zonneveld van Quick Boys. De Beverwijker in Katwijkse dienst zorgde voor de nodige problemen bij het centrale trio achterin van Telstar. Toch was het de thuisploeg die vlak voor rust nog een keer wist te scoren. Cain Seedorf was attent bij een rebound na opnieuw een krachtig afstandsschot van El Kachati: 2-0.

Basisopstelling Telstar: Koeman jr.; Noslin, Apau, Offerhaus, Dirks, Turfkruier; Overtoom, Kaandorp; Seedorf, El Kachati, Eddahchouri

Invallers tweede helft: Houweling, Dekker, Lechkar, Koswal, Den Haan, Van Ekeris, Hagedoorn, Oughcha, Bronkhorst, Schooneveld, Felicia

In de tweede helft voerde Telstar-trainer Anthony Correai de nodige wissels door om meerdere spelers aan het werk te zien. Quick Boys kwam door een standaardsituatie terug in de wedstrijd. Luka Prljic kopte een vrije trap achter Joey Houweling. Een aantal minuten later moest de Telstar-doelman opnieuw de bal uit het net halen. Houweling was kansloos bij een goed ingeschoten strafschop van Marcus Scholten. Hierdoor kwam de eindstand op 2-2.

Aan de zijde van Telstar maakte Ilias Bronkhorst de tweede helft zijn opwachting. De oud-speler van Telstar (2018-2021) houdt zijn conditie op peil in afwachting van een nieuwe club. Sem Dirks, voormalig speler van Jong AZ, speelde de gehele eerste helft mee. De verdediger is net zoals Tristan Dekker en Tyrese Noslin op proef in Velsen-Zuid.