Ga naar Content

Woning en restaurant vernietigd na brand Badhoevedorp: "Heel verdrietig"

De grote brand die vannacht in een appartement aan de Sloterweg in Badhoevedorp uitbrak heeft flinke gevolgen. Niet alleen raakte een man zwaargewond: de dag na de brand zijn de desastreuze gevolgen voor ook het restaurant onder de woning zichtbaar. 

Omwonenden van het pand nemen de schade op, de dag na de brand. In het daglicht is het duidelijk: die is aanzienlijk. De woning is volledig uitgebrand en ook de gevolgen voor het restaurant zijn enorm.

"Het keukengedeelte is intact", legt een woordvoerder van de brandweer uit. "Een deel is nog redelijk, maar een heel groot deel heeft echt heel veel schade door water en roet."

Kwaad al geschied

Een overbuurman kwam 's nachts net thuis, toen de brand al was geblust. "Het kwaad was al geschied", laat hij weten aan een NH-verslaggever. "Ik ken de mensen die er wonen niet, maar het zal je maar gebeuren. En het restaurant zal ook wel flink de klos zijn, heel verdrietig."

Tekst gaat door na de foto's.

Een Badhoevedorper die in de straat is geboren slaat het gebeuren gade. "Ik heb van alles hier in het pand zien zitten, het is volgens mij al een tijdje van dezelfde eigenaar. Het restaurant is ook nog niet zo oud, dus die zullen er flink mee zitten, dat de tent nu zo naar de knoppen is. Kijk hoeveel water ze nog uit dat gebouw staan te pompen."

Een andere buurtbewoner rijdt op zijn racefiets langs de plek des onheils. Het nieuws van de brand verspreidde zich al gauw door de buurt.

Heel verdrietig

"Gisteren zag ik rook boven de huizen uitkomen: Ik woon hier vlakbij, dus we hoorden al snel dat er wat ernstigs gaande was. Heel verdrietig voor de eigenaren hoor. Ik haal hier zelf vaak af, maar dat zal de komende tijd wel moeilijk worden, denk ik."

De brand is ontstaan op de eerste etage, maar de precieze oorzaak ervan is nog niet bekend.

Lees ook

Nieuws uit Haarlemmermeer 

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlemmermeer. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

💡 Stuur ons jouw nieuwstips naar [email protected]

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via https://www.nhnieuws.nl/haarlemmermeer

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]