Ga naar Content

Acht mannen aangehouden na mishandeling op station Den Helder Zuid

Acht mannen tussen de 18 en 20 jaar zijn gistermiddag aangehouden op station Den Helder Zuid, nadat de politie een melding kreeg van een vechtpartij. Eén man werd mishandeld en liep een hoofdwond op. De mannen worden vastgehouden wegens verdenking op openlijke geweldpleging. 

Beeld ter illustratie - Foto: Politie

Op zondagmiddag krijgt de politie rond 13.30 uur een melding dat 'mensen met elkaar aan het vechten zijn' op het station van Den Helder Zuid. Binnen acht minuten is de politie ter plaatse en treft ze daar zo'n twintig personen aan. Eén man wordt mishandeld en loopt een hoofdwond op. De politie houdt acht mannen aan tussen de 18 en 20 jaar. 

Volgens de politiewoordvoerder ging het om twee groepen mannen, waarvan de ene groep op station Den Helder Zuid een andere groep, die in de trein zat, stond op te wachten. Het is nog niet duidelijk of al deze mannen medeplichtig waren aan openlijke geweldpleging. 

Hoewel er mishandeling plaatsvond door de mannen benadrukt de woordvoerder dat de acht mannen zijn aangehouden wegens verdenking op openlijke geweldpleging. "Als je met meerdere personen geweld pleegt kan je elkaar eventueel corrigeren op fout gedrag, als je dat niet doet ben je medeplichtig aan de daad." 

De politie doet momenteel onderzoek naar de vechtpartij. De acht mannen zitten nog vast voor verhoor en het onderzoek. 

Update: geen verdachten meer

De acht mannen en jongens die waren aangehouden, zijn inmiddels weer vrij. De zaak is geseponeerd wegens gebrek aan bewijs. De verdachten, grotendeels minderjarig en tussen de 16 en 18 jaar oud, worden dus niet meer verdacht. Eerder deelde de politie dat het mogelijk zou gaan om een 'geplande verkoopafspraak, die gaandeweg naar de transactiedatum veranderde in een vechtafspraak'.

Tip ons!

💬 Stuur een Whatsapp-bericht met een tip, foto of video naar 06-30093003 (handig om op te slaan in je telefoon)!

📧 Contacteer de redactie of journalisten bij jou in de buurt via ons tipformulier.

whatsapp Wil je ons nieuws via WhatsApp ontvangen? Abonneer je hier.

Op de hoogte blijven?

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.