Ga naar Content

Politiehelikopter vindt dode tijdens zoektocht naar vermiste man in Zwaagdijk

In een sloot aan de Zwaagdijk in Zwaagdijk-Oost is een dode man gevonden. Het zou mogelijk gaan om iemand die sinds zaterdagnacht werd vermist, al kan de politie dat nog niet bevestigen. Het slachtoffer werd vanmorgen met behulp van een politiehelikopter gevonden in het water.

Foto: NH Media

Omwonenden vertellen dat een man sinds zaterdagnacht spoorloos was verdwenen. Het gaat om een seizoensarbeider die vlak bij de plek woonde waar het slachtoffer gevonden is. Zondag hebben bekenden van het slachtoffer nog uitgebreid naar hem gezocht. Toen dat op niets uitliep, werd de politie ingeschakeld.

Politiehelikopter helpt bij zoektocht

Zoals vaker gebeurt bij vermissingen werd een politiehelikopter ingezet om het gebied rond Zwaagdijk uit te kammen. "Vanuit de lucht heb je meer overzicht", licht een woordvoerder toe. Het duurde niet lang voordat het slachtoffer werd gevonden vanochtend. De politie zette het terrein gelijk af en er kwam nog een ambulance, maar de man bleek al overleden.

De doodsoorzaak is nog onduidelijk. Of het om een noodlottig ongeval gaat, een misdrijf of iets heel anders: de politie sluit niets uit. "Daar doen we nog onderzoek naar." Ook over de identiteit van het slachtoffer kan de woordvoerder nog niks zeggen. "Ik snap dat mensen gelijk denken dat het om de vermiste man gaat. Maar we moeten hem nog identificeren."

Dit is een bericht van de gemeenschappelijke Westfriese nieuwsredactie

Samenwerking NH en WEEFF

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Volg ons Whatsappkanaal en krijg het nieuws direct op je telefoon
💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit West-Friesland. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📧 Stuur ons jouw tips op naar [email protected] 
✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]