Ga naar Content

Binnenkort reuring bij Fort Zuiderwijkermeer: vergunning 'Kaasfort' is binnen

Na zeven jaar heeft ondernemer René Koelman eindelijk z’n gewenste vergunning binnen. Hij mag vanaf nu publiek ontvangen bij Kaasfort Amsterdam, gelegen in het Fort Zuiderwijkermeer naast de weg tussen Assendelft en Beverwijk.

Foto: Aangeleverd

In het fort liggen sinds 2021 kazen te rijpen van het bedrijf van Koelman. Hij wil echter meer. In 2017 al vroeg hij een vergunning aan om ook activiteiten te organiseren en dus publiek te ontvangen. Door onder andere bezwaren uit de buurt en procedures duurt het in totaal zeven jaar voordat de vergunning rond is.  

Hij belooft dat er geen massale bezoekersstromen komen. "We hebben afspraken gemaakt met de buurt, dat we op beperkte tijden open zijn. Het moet ook geen overloop worden." De ondernemer denkt aan masterclasses en andere evenementen rond kaas. Daarnaast kan het fort volgens hem gebruikt worden als vergaderlocatie. 

Indruk van het fort

In de video hieronder krijg je een korte indruk van het fort. Komende maandag 22 juli zie je meer als NH-presentator Koen Bugter het fort bezoekt voor het programma Zomertoer. Hij passeert daarbij alle tien de regio's die onze provincie rijk is.

Tekst loopt door onder de video. 

Een korte indruk van Kaasfort Amsterdam bij Fort Zuidwijkermeer - NH Nieuws

Koelman is opgelucht dat het nu is gelukt met de vergunning. "Ik vind het nog moeilijk te bevatten na zeven jaar. Opgeven is niet echt iets voor mij, maar ik heb af en toe wel heel slecht geslapen. De coronajaren kwamen er ook nog tussen. Al met al is het nog een wonder dat we hier staan."

Komende maand vinden er al enige activiteiten plaats, Koelman mikt op september voor de opening. Het exacte moment moet nog worden bepaald in overleg met de eigenaar van het fort, Landschap Noord-Holland.  

💬 Wil je niets missen uit Zaanstreek-Waterland?

Taalfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]