Ga naar Content

Opnieuw onrust in Kersenboogerd: jongen van 12 door groep in elkaar geslagen

Opnieuw onrust in Hoorn Kersenboogerd door jongeren. Vorige week waren er verschillende meldingen van kinderen die in het water werden geduwd. Volgend triest dieptepunt is een jongen van 12 jaar, die zondagavond door vier anderen uit het niets in elkaar werd geslagen.  "Dit kan zo niet doorgaan"

De plek waar de mishandeling plaatsvond - Foto: NH Media / Michiel Baas

Vorige week werd bekend dat verschillende kinderen in de Kersenboogerd op een nat pak werden getrakteerd. Ze werden door enkele jongeren naar de waterkant gelokt en vervolgens in het water gegooid. Dit tot woede van de ouders. "Gelukkig had hij net zijn A-diploma. Dit moet stoppen, het is gewoon zinloos geweld tegen jonge kinderen", zei één van de moeders.

"Kinderen in de sloot duwen, dat is geen grapje meer", vond de vader van een ander slachtoffer, die erachter kwam dat niet alleen kinderen het mikpunt waren. "Mijn buren van rond de 80 werden ook naar de waterkant gelokt, maar gingen er gelukkig niet op in. Ik moet die gasten niet in mijn handen krijgen." 

Politie kent namen van vier 'waterduwers': tussen de 11 en 13 jaar oud

Bij de politie zijn inmiddels de namen van vier jongeren bekend, die meerdere kinderen in het water zouden hebben geduwd. Zij zijn tussen de 11 en 13 jaar oud, zegt een woordvoerder. "We hebben met 3 van de 4 kinderen gesproken, met ook hun ouders erbij. De boodschap was duidelijk: niet meer doen." Met de vierde volgt nog een gesprek.

Flink geschopt en geslagen

Zondagavond rond 19.00 uur werd een 12-jarige jongen uit de wijk opeens aangevallen. Hij kwam zijn jongere broertje halen, die op het plein aan het voetballen was. Toen hij bij een hekje aan een groepje van vier jongeren vroeg of hij er met zijn fiets langs mocht, werd hij in de bosjes geduwd en flink geschopt en geslagen. Of de daders ook verantwoordelijk zijn voor het in het water gooien van de kinderen, is niet bekend. Maar het zorgt wel opnieuw voor verontwaardiging in de wijk.

Het slachtoffer heeft last van zijn kaak en hoofdpijn. En dat terwijl er deze week uitvoeringen van de eindmusical op het programma staan. "Ik heb hem gisterochtend paracetamol gegeven, zodat hij toch mee kan doen", zegt zijn moeder, die erg is geschrokken. Ze heeft melding gemaakt bij de politie. "Dit kan zo niet doorgaan. Er moeten meer ogen in de wijk komen. Door politie, maar ook van ouders. Kinderen moeten hier toch gewoon veilig naar buiten kunnen om te spelen?"

Ze hoopt dat de ouders die in de wijk wonen extra alert worden. "Mijn zoon zit op boksen en heeft flink van zich afgebeten. Eén van de belagers had een bloedlip en een gescheurde jas. Dat moet toch opvallen?"

'Weer kippenvel'

Een raadslid van de gemeente Hoorn stond toevallig op dat moment op een vriendin te wachten en zag de mishandeling gebeuren. Toen ze de daders benaderde, vluchtten ze. "Ik krijg weer kippenvel als ik eraan denk", zegt ze een dag later. "Dit geweld ken ik alleen van de televisie, maar niet in onze wijk. Ik kon niet goed zien wie de daders waren. Ze hadden allemaal zwarte kleding aan, maar ik zag wel een meisje met lang blond haar."

Ze heeft de politie ingelicht en gevraagd of er extra gesurveilleerd kan worden bij de Kers en de Moerbalk. En aangegeven dat de incidenten na schooltijd en aan het begin van de avond hebben plaatsgevonden. 

"Ging laatste tijd best goed in Kersenboogerd"

Over het incident van afgelopen zondag is bij de politie nog niets bekend. Komende donderdag kan de moeder van het slachtoffer aangifte doen. Volgens de woordvoerder ziet de wijkagent geen patroon in de gebeurtenissen van de afgelopen week. "Hij liet weten dat het de laatste tijd juist best wel goed ging in de Kersenboogerd", aldus de woordvoerder. 

Lees ook

Dit is een bericht van de gemeenschappelijke Westfriese nieuwsredactie

Samenwerking NH en WEEFF

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Volg ons Whatsappkanaal en krijg het nieuws direct op je telefoon
💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit West-Friesland. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📧 Stuur ons jouw tips op naar [email protected] 
✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]