Ga naar Content

Man uit Alphen aan den Rijn niet langer verdacht van doodslag op Kroaat in Medemblik

De 28-jarige C. R. uit Alphen aan den Rijn wordt door niet langer verdacht van betrokkenheid bij de dood op Herni Lukačević. De 54-jarige Kroaat kwam in september 2022 om het leven bij een loods in Medemblik, vermoedelijk na een ruzie over een partij van zo'n 1.000 kilo cocaïne. Dat bleek maandagmiddag in de rechtbank van Alkmaar.  

Herni Lukačević kwam om in Medemblik - Foto: Inter Visual Studio / bewerking: NH Media

R. staat samen met M.F uit Amstelveen terecht voor de dood van de Kroaat. F. zou Lukačević aan de Vereweg hebben doodgereden met een Ford Transit. Tijdens de regenachtige nacht zou een ruzie zijn ontstaan over een partij drugs van meer dan 1.000 kilo. Er werd in die regenachtige nacht meerdere keren geschoten. Volgens M. F. ook op hem. "Ik heb mijn leven moeten redden", zei hij eerder in de rechtbank. 

Doodslag en handel in cocaïne

Een half jaar later worden C.R. en M.F. aangehouden. Zij worden dan verdacht van doodslag op de Kroaat, maar sinds vorig jaar mogen ze het proces in vrijheid afwachten. F. - die in Alkmaar afwezig was - wordt nog steeds verdacht van doodslag en de handel in cocaïne. Van dat laatste feit wordt ook R. verdacht, net als van het wegmaken van bewijsmateriaal bij de loods in Medemblik. 

Wanneer de strafzaak inhoudelijk wordt behandeld, is nog niet bekend. 

Lees ook

Dit is een bericht van de gemeenschappelijke Westfriese nieuwsredactie

Samenwerking NH en WEEFF

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Volg ons Whatsappkanaal en krijg het nieuws direct op je telefoon
💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit West-Friesland. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📧 Stuur ons jouw tips op naar [email protected] 
✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]