Ga naar Content

Iedereen zoekt mee, maar doof en blind hondje Marlowe blijft spoorloos

Duikers, speurhonden en vrijwilligers: om het vermiste hondje Marlowe (17) op te sporen, is het Amsterdamse Bos de afgelopen dagen flink uitgekamd. Tevergeefs, want de terriër - die nauwelijks kan zien of horen - is nog steeds spoorloos. "De eigenaresse vreest voor het leven van haar hond", vertelt Miriam Bosman van de dierenambulance.

Een duiker zoekt hondje Marlowe - Foto: Dierenambulance de Ronde Venen / Amstelland / Stichtse Vecht

Het baasje van Marlowe heeft haar geliefde huisdier zondagochtend rond 09.00 uur voor het laatst gezien, toen ze over de brug in de buurt van de Bosbaan liep. Zoals altijd met haar trouwe viervoeter sjokkend achter zich aan. Een paar minuten later keek de vrouw weer om. Tot haar grote schrik was Marlowe als sneeuw voor de zon verdwenen.

's Nachts in Amsterdamse Bos

De eigenaresse heeft die nacht zelfs op het parkeerterrein in haar auto geslapen, in de hoop dat Marlowe daar zou opduiken. "Ze is in paniek, heeft stress en vreest voor het leven van haar hond die ze al 17 jaar heeft", vertelt Miriam Bosman van Dierenambulance de Ronde Venen / Amstelland / Stichtse Vecht.

Tekst gaat verder onder de kaart met de locatie waar Marlowe is verdwenen.

Ook de dierenambulance en Dogsearch, een organisatie die vermiste honden opspoort, zetten alles op alles om de hond te vinden. Vrijwilligers hebben online een oproep geplaatst en in de omgeving flyers uitgedeeld waarop de reu te zien is.

Maar het heeft allemaal nog niets uitgehaald. "Niemand heeft hem gezien", vertelt Miriam. "Dan weet je eigenlijk wel bijna zeker dat er slecht nieuws is." Wel zou een man, die in een tentje in het bos sliep, de hond in de buurt van de brug hebben gezien, voegt Marianne Dalhuisen van Dogsearch daaraantoe. Maar dat weet de man ook niet helemaal zeker.

Twee speurhonden ingezet

Om Marlowe zo snel mogelijk op te sporen, zette Dogsearch gisteren twee speurhonden in. Zij werden op meerdere punten in het bos en bij het water actief, vertelt Marianne. Een van die punten is de brug, waar de eigenaresse haar hond voor het laatst heeft gezien.

Tekst gaat verder onder de foto.

Een duiker zoekt hondje Marlowe - Foto: Dierenambulance de Ronde Venen / Amstelland / Stichtse Vecht

De dierenambulance besloot daarom om daar een duiker in te zetten, maar na zo'n twee uur zoeken was het hondje nog steeds niet gevonden. De vrijwilligers kwamen er toen achter dat hier bootjes varen. "Als het beestje te water is geraakt en is verdronken, is het zoekterrein dus een stuk groter dan we eerst dachten", vertelt Miriam over de stroming die boten veroorzaken.

Vrees voor verdrinking

Vrijwilligers, Marlowes baasje en haar familieleden hebben ook de andere gebieden uitgekamd, maar de hond niet kunnen vinden. Miriam heeft de eigenaresse op het hart gedrukt om naar huis te gaan en uit te rusten. "Ook zij vreest dat haar hond is verdronken, maar zoiets wil je zeker weten."

De dierenambulance en Dogsearch hopen daarom dat mensen tips hebben over waar Marlowe mogelijk kan zijn. 

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

💬 Wil je iets kwijt?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]

Lees ook