Ga naar Content

Een seizoen lang NH Helpt: wie maakten het, en wie werden er geholpen?

Het eerste seizoen van NH Helpt zit erop. In deze compilatie kun je een aantal succesverhalen zien. En we nemen je mee achter de schermen: wie maken het programma, en hoe?

Presentator Isabella Prins neemt je mee over de redactie. 'Spin in het web' Fieke Vreeburg vertelt over de verhalen van het eerste seizoen die haar het meest zijn bijgebleven. Ze denkt meteen aan een oproep van Het schooltje van Dik Trom in Etersheim. Het museum was op zoek naar een speciale landkaart, waar de Afsluitdijk nog niet op te zien was. Tijdens het grootste gedeelte van het bestaan van de school, de school werd geopend in 1883 en gesloten in 1940, lag die er namelijk nog niet. 

Bas was de redder in nood. Hij vond de landkaart bij het grofvuil en overhandigde die aan het museum. "Je maakt ons er ontzettend blij mee", zei Petra Lange van het museum enthousiast tegen de gulle gever. 

Benieuwd naar nog meer succesverhalen en ook naar wie het programma maken? Kijk dan naar bovenstaande compilatie van het eerste seizoen van NH Helpt.

Zomerstop

Het tv-programma NH helpt gaat de zomerstop in. Maar dat betekent niet dat NH helpt helemaal uit de lucht verdwijnt. Er is elke werkdag een oproep in het radioprogramma June tot twee en op zaterdag tussen 12.00 uur en 14.00 uur met presentator Rachel Morssink. Ook de website wordt gewoon bijgehouden. De eerste aflevering van het nieuwe seizoen op tv is op dinsdag 27 augustus te zien.

NH Helpt: voor iedereen die hulp nodig heeft of kan bieden

WebsiteAlle oproepen van NH Helpt zijn te lezen op nhhelpt.nl. Hier kun je ook zelf een vraag of een aanbod plaatsen.

RadioRachel Morssink presenteert elke zaterdag tussen 12.00 uur en 14.00 uur het programma NH Helpt op de radio. Het NH Helpt Antwoordapparaat is de hele week te bereiken op: 088-8 505 303.

Elke werkdag om 13.40 uur hoor je bij June Hoogcarspel een hulpvraag in haar radioprogramma June tot Twee. 

TVOp tv is NH Helpt ook te zien. Isabella Prins presenteert elke dinsdag om 17.10 uur het programma NH Helpt voor tv en online. 

Kijk alle uitzendingen HIER terug.