Ga naar Content

Twee gewonden door neerstorten sportvliegtuigje

Bij het vliegveld van Hilversum is een sportvliegtuigje neergestort. Twee inzittenden zijn naar het ziekenhuis gebracht. Meerdere hulpdiensten waren ter plaatse en ook een traumahelikopter is ingezet. Het gaat om een opvallend vliegtuig met felle kleuren en zwarte lijnen, geïnspireerd op de kunstwerken van Piet Mondriaan.

Rond 12.15 uur is het vliegtuigje neergestort op het vliegveld aan de Noodweg. De havendienst van het vliegveld laat weten dat ze het incident hebben zien gebeuren, maar willen verder niet reageren. Ze verwijzen door naar de politie. 

Zowel de politie als de brandweer bevestigen dat het gaat om het neerstorten van een sportvliegtuigje voor twee personen. Op foto's is te zien dat het gaat om een opvallend vliegtuig met Mondriaan-kleuren. Het gaat om vliegtuigtype Van's RV-12, dat als zelfbouwpakket wordt geleverd en in 2020 is afgebouwd door de eigenaar.

Storing mogelijk oorzaak

De woordvoerder van de brandweer, die ter plaatse is, vertelt dat het vliegtuig tijdens het vliegen een storing kreeg en daardoor moest uitwijken richting het vliegveld van Hilversum. Tijdens het inzetten van de landing is de motor stil komen te staan en is het vliegtuig neergekomen. 

"Het is ongeveer twintig meter naar beneden gevallen op het grasveld van het vliegveld", vertelt de woordvoerder. "Toen is die opgestuiterd, gedraaid en weer op het grasveld terechtgekomen."

Twee gewonden naar het ziekenhuis

Bij dit incident zijn de twee inzittenden gewond geraakt. Eén van de inzittenden is zelf uit het vliegtuigje geklommen. De andere inzittende moest door hulpdiensten uit het vliegtuigje gehaald worden. "Die zat met zijn voeten bekneld", vertelt de woordvoerder. Beiden zijn naar het ziekenhuis gebracht. Hoe het met ze gaat, is onduidelijk.

Vliegtuigen mogen voorlopig niet opstijgen vanaf het vliegveld. Het neergestorte vliegtuigje wordt eerst door bergingsmedewerkers geruimd en meegenomen voor verder onderzoek. De politie is nog aanwezig voor onderzoek. 

Lees meer nieuws uit Hilversum

Meer nieuws uit 't Gooi?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit 't Gooi. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Gooi

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected] 

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]