Ga naar Content

'Volgende keer neem ik een pistool mee', wandelaar Jos heeft spijt van bedreiging 4daagse

Jos Beers uit Nibbixwoud werd maandagavond gediskwalificeerd, na bedreiging aan het adres van een official van de Nijmeegse 4daagse. Hij zou onder meer hebben gezegd: 'volgend jaar neem ik een pistool mee'. Een uitspraak waar de 68-jarige wandelaar nu spijt van heeft: "Ik ben stom geweest."

Jos gediskwalificeerd tijdens 4Daagse in Nijmegen - NH Nieuws

Jos deed al voor de 35e keer mee aan de Nijmeegse 4Daagse. Tegen Omroep Gelderland liet hij dinsdag na de finish al weten dat hij zich op de eerste dag flink had geërgerd aan de safety car, die voor de eerste lopers uit rijdt. Dit voor de veiligheid van de duizenden lopers. "Ik had steeds die safety car voor mijn neus, daar kom ik niet voor. Iedereen moet toch zijn eigen tempo kunnen lopen?"

'Safety car reed te langzaam'

Hij kreeg een waarschuwing, omdat hij tegen de regels in de safety car had ingehaald, maar later op de avond kreeg hij te horen dat hij woensdag niet meer mocht starten. De reden: tijdens een gesprek over het conflict over de safety car had hij een official bedreigd. "Onderweg zeiden we tegen elkaar: in Amerika had allang iemand met een pistool de banden van die auto lek geschoten. Dus ik zei in het heetst van de strijd, waar die official bij stond: 'de volgende keer neem ik een pistool mee'."

"Ik bedoelde er niets mee, maar dat was hartstikke stom van mij"

Wandelaar Jos Beers (68) uit Nibbixwoud - gediskwalificeerd bij de 4Daagse

Die uitspraak maakte een vroegtijdig einde aan zijn jaarlijkse wandelavontuur. Tegen Omroep Gelderland zegt hij woensdagochtend: "Ik bedoelde er niets mee, ik had het ook niet moeten zeggen, dat was hartstikke stom van mij. Ik ben anti-geweld, maar je zegt wel eens wat. Ik had er ook direct spijt van. Ik begrijp dat de organisatie zo gereageerd heeft door mij te diskwalificeren, maar ik vind het wel jammer." 

Jos tekende na de diskwalificatie nog beroep aan, maar vertrok woensdagochtend toch eerder naar huis. De organisatie was onverbiddelijk. "Bedreiging is een misdrijf en dat kunnen wij niet tolereren richting onze vrijwilligers."

Dit is een bericht van de gemeenschappelijke Westfriese nieuwsredactie

Samenwerking NH en WEEFF

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Volg ons Whatsappkanaal en krijg het nieuws direct op je telefoon
💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit West-Friesland. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📧 Stuur ons jouw tips op naar [email protected] 
✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]