Ga naar Content

Lufthansa-Boeing landt ongepland op Schiphol vanwege medisch noodgeval

Een passagiersvliegtuig van maatschappij Lufthansa is vanmiddag ongepland op Schiphol geland, vanwege een medisch noodgeval aan boord. Het toestel was vanuit de Duitse stad Frankfurt onderweg naar Houston in de VS. 

Boeing 747-8 van Lufthansa stijgt op vanaf vliegveld Frankfurt - Foto: Lufthansa/Oliver Roesler

De Boeing 747-8 met 340 passagiers aan boord vloog boven Schotland toen de bemanning besloot om te keren, bevestigt een woordvoerder van de Duitse maatschappij.

"Na een uur vliegen werd een passagier abrupt en ernstig ziek en werd benoemd als medisch noodgeval. Daarop heeft de bemanning besloten om te keren en over de Noordzee terug te vliegen naar Schiphol om ervoor te zorgen dat de passagier op de grond de noodzakelijke zorg kon krijgen." Waarom het toestel niet in Schotland of Engeland is geland is niet bekend. 

Lees verder onder de afbeelding.

Lufthansa-Boeing maakt rechtsomkeert boven Schotland vanwege medisch noodgeval - Foto: Flightradar24.com

Onderweg heeft de bemanning de betreffende passagier zo goed als mogelijk bijgestaan, laat de woordvoerder aan NH weten. Nadat het vliegtuig om 13.09 uur op Schiphol was geland, is de zorg door een zorgprofessioneel team overgenomen.

Uiteindelijk is de Boeing iets na 15.30 weer opgestegen vanaf de Kaagbaan. Naar verwachting komt het toestel rond 1.00 uur vannacht in Texas aan, zo'n 3,5 uur later dan gepland. 

Meer nieuws over Schiphol
📰 Al het nieuws over Schiphol vind je op nhnieuws.nl/schiphol 
💬 Tips over Schiphol- en luchtvaartverhalen zijn welkom op [email protected]

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]