Ga naar Content

Vijf tieners vast voor zware mishandeling man (56) in slooppand: "Plek trekt rottigheid"

Een 56-jarige man uit Haarlemmermeer is in de nacht van dinsdag op woensdag in een leegstaand pand in Nieuw-Vennep door één of meerdere jongeren het ziekenhuis ingeslagen. De politie heeft kort daarna in het pand vijf jongens (15 en 16) opgepakt op verdenking van zware mishandeling.

Vervallen en leegstand winkelpand op de hoek Gelevinkstraat en Venneperstraat in Nieuw-Vennep - Foto: Google Streetview

Een getuige hoorde tussen 00.30 en 00.40 uur geluid vanuit het leegstaande pand op de hoek van de Venneperstraat en de Gelevinkstraat, vertelt de politiewoordvoerder. Hij meldde bij de politie dat er vermoedelijk iets loos was. Dat vermoeden bleek juist: in het pand troffen agenten de zwaargewonde man én vijf jongens aan.

De jongeren renden weg. De agenten zetten een achtervolging in. Kort daarna arresteerden ze de vijf verdachten. Voor de 56-jarige man werd ondertussen een ambulance gebeld. Het slachtoffer ligt nog steeds in het ziekenhuis. 

Er wordt onderzocht waarom de man en de jongens - allemaal afkomstig uit gemeente Haarlemmermeer - in het verlaten en vervallen winkelpand aanwezig waren en waarom de situatie zo uit de hand liep. De politie is daarom op zoek naar getuigen en heeft flyers verspreid om met hen in contact te komen. 

Een lelijke puist in de straat

"Het is heel spijtig dat er daar een zware mishandeling heeft plaatsgevonden", zegt Martijn Schouten van de Dorpsraad over het geweld. Toch verbaast het hem niet dat er precies op die locatie zoiets is gebeurd. "Het is een lelijke puist in de straat. En als iets niet netjes is, trekt het rottigheid."

Jarenlang stonden er op de Venneperstraat meerdere lege panden. Die waren veel bewoners en winkeliers een doorn in het oog. Drie jaar geleden werden deze panden platgegooid, op eentje na: de vroegere kringloopwinkel, waar gisternacht de zware mishandeling heeft plaatsgevonden. De vastgoedeigenaar wilde dit pand behouden.

"Het is erg zonde voor het aangezicht van het dorp", zegt Schouten over het pand. Het centrum ligt er al jaren verloederd bij, ondanks dat er al meer dan twintig jaar plannen zijn om het centrum te verlevendigen.

Het huidige plan is om een marktgebouw te bouwen een mix van 45 appartementen, horeca, winkels en voorzieningen. Daarnaast heeft de gemeente als oplossing bedacht om de bibliotheek te verhuizen naar het leegstaande pand op de hoek van de Venneperstraat en de Gelevinkstraat. Inmiddels heeft de gemeente toch besloten om de bibliotheek in het marktgebouw te realiseren.

Lees ook

Nieuws uit Haarlemmermeer 

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlemmermeer. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

💡 Stuur ons jouw nieuwstips naar [email protected]

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via https://www.nhnieuws.nl/haarlemmermeer

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]