Ga naar Content

A5 richting Hoofddorp dicht door ongeluk met vijf auto's, kijkersfile richting Amsterdam

Door een ongeluk met vijf voertuigen is de A5 van Haarlem naar Hoofddorp tussen de knooppunten Raasdorp en de Hoek dicht. Dit duurt tot ongeveer 18.00 uur. In de tussentijd wordt het verkeer richting Den Haag en Rotterdam vanaf knooppunt Raasdorp omgeleid via de A9 en A4.

Ongeluk met vijf auto's op A5: snelweg richting Hoofddorp uren dicht - Foto: Rijkswaterstaat

Het ongeluk gebeurde rond 15:45 uur, vertelt de politiewoordvoerder. Vijf voertuigen hebben flinke schade opgelopen. De slachtoffers zijn nagekeken door ambulancepersoneel, maar het is onbekend of zij naar het ziekenhuis vervoerd zijn. Ook de oorzaak van het ongeluk is nog onduidelijk.

De A5 richting Hoofddorp is tussen de knooppunten Raasdorp en de Hoek dicht. Vier van deze auto's kunnen niet verder rijden vertrekken en moeten weggesleept worden. Ook ligt er veel rommel op de weg, wat opgeruimd moet worden.

Omleiding via de A9 en A4

Rijkswaterstaat verwacht dat de weg rond 18.00 weer vrij te geven. Verkeer richting Hoofddorp/Rotterdam wordt vanaf knooppunt Raasdorp via de A9 en de A4 omgeleid zoals te zien is op onderstaande kaart.

Tekst gaat verder onder de omleidingskaart.

Omleidingskaart, vanwege ongeluk op de A5 - Foto: Rijkswaterstaat

De afsluiting zorgt voor vertraging rondom het knooppunt Raasdorp. Door een 'kijkersfile' heeft het verkeer vanaf Hoofddorp richting Haarlem ruim vijftien minuten extra reistijd richting het noorden. Op de A9 is vanaf knooppunt Badhoevedorp richting Alkmaar dertig minuten extra reistijd. 

Nieuws uit Haarlemmermeer 

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlemmermeer. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

💡 Stuur ons jouw nieuwstips naar [email protected]

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via https://www.nhnieuws.nl/haarlemmermeer

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]