Ga naar Content

Brand in huis Wervershoof mogelijk aangestoken door bewoner, tot ongeloof van buurvrouw

De bewoner van het huis aan de Europasingel in Wervershoof dat gisteravond volledig uitbrandde, is aangehouden voor brandstichting. Tot ongeloof van zijn directe buurvrouw Mariska Ruiter. 

Foto: NH/Maarten Edelenbosch

Mariska staat buiten voor de deur met haar schoonmoeder. Ze is in gesprek met de politie, die onderzoek doet naar de brand. Hoewel het huis van haar gezin direct grenst aan die van de uitgebrande woning, lijkt ze zelf geen schade te hebben.  

'Ik dacht: daar gaat ons huis'

"Het stinkt alleen naar de rook binnen. Gisteravond dacht ik: daar gaat ons huis. Toen we weer naar binnen mochten vreesde ik voor heel veel schade, maar ik heb nog niks kunnen ontdekken. Het is echt een wonder."

Zeker als je ook de beelden van de brand ziet. Die breekt rond 20.30 uur uit. En al snel slaan grote vlammen uit de ramen. De brandweer weet de brand te blussen en te voorkomen dat het vuur overslaat naar andere woningen in het rijtje. Maar van het afgebrande huis is niets meer over.

Tekst gaat verder onder de video.

Beelden brand woning Europasingel Wervershoof - Mariska Ruiter

De man die in het huis woont, is aangehouden door de politie. "Hij wordt verdacht van brandstichting, meer is er nog niet bekend. Verder onderzoek moet uitwijzen wat er precies is gebeurd", aldus een politiewoordvoerder. Via Burgernet wordt duidelijk dat de politie op zoek is naar informatie. Mogelijk ging er een conflict vooraf, aldus de politie, en vraagt bij tips direct 112 te bellen.

Buurvrouw Mariska Ruiter kan het niet geloven. "Het is een hele aardige man. Hij is ook gek op onze kinderen. Hij is ook heel trots op zijn woning, dus ik kan het mij gewoon niet voorstellen dat hij dit gedaan heeft." 

Beelden te zien op videodeurbel

En daarnaast laat ze ook beelden van haar videodeurbel zien van gisteravond. De buurman belt aan om te waarschuwen voor de brand en zegt: 'Ze hebben mijn huis in de fik gestoken'. Daarna zie je Mariska naar buiten lopen, die schrikt als ze de brand ziet. 'M'n kinderen', roept ze, waarna ze snel naar binnen gaat om de kinderen te halen. Daarna vluchten ze met haar man hun huis uit. 

"Daarna gebeurt er zoveel dat ik hem niet meer heb gesproken. Ik weet wel dat hij ook bij alle andere buren heeft aangebeld om ze te waarschuwen." Mariska vervolgt: "Ik hoop gewoon dat hij het ook niet gedaan heeft. Hij heeft wel bepaalde psychische stoornissen, maar ik kan gewoon niet geloven dat hij dit expres zou doen."

Bekijk hieronder de foto's van het politieonderzoek bij de woning. 

Lees ook

Dit is een bericht van de gemeenschappelijke Westfriese nieuwsredactie

Samenwerking NH en WEEFF

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Volg ons Whatsappkanaal en krijg het nieuws direct op je telefoon
💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit West-Friesland. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📧 Stuur ons jouw tips op naar [email protected] 
✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]