Ga naar Content

Vakantiegangers op Schiphol in onzekerheid over vlucht: "Misschien weer naar huis"

Veel vakantiegangers op Schiphol verkeren in onzekerheid over hun vlucht, waaronder Giel en Kara Thijsen uit Wezep, die op het punt stonden om naar Aruba te vliegen. "Het is wel spannend, ja," aldus het stel.

Giel en Kara Thijsen uit Wezep dreigen vlucht naar Aruba te missen - Foto: NH

 Hun vlucht zou om 14.00 uur vertrekken, maar door een computerstoring die vanochtend miljoenen computers platlegde, is dat nu hoogst onzeker. Ze vliegen met KLM, en die maatschappij liet vanochtend al weten dat de operatie grotendeels is gestaakt. Hoewel er nog wel vluchten lijken aan te komen, zijn de vertrekkende vluchten vrijwel allemaal vertraagd of geschrapt.

Toen ze vanochtend van huis gingen, leek alles nog 'oké' te zijn. "Maar terwijl wij onderweg waren veranderde dat in 'alles is geannuleerd'." Als hun vlucht wordt geschrapt, is dat flink balen. "Maar dan gaan we weer naar huis, het is overmacht. Je kunt er niets aan doen."  

Informatie over storing van KLM

Bij de servicebalies van KLM liggen de systemen er ook uit. Er liggen A4'tjes met informatie over de storing, maar ook daarin staat niet veel waar Giel en Kara wijzer van worden. "Op dit moment kunnen we u niet helpen bij onze servicedesks. Onze excuses voor het ongemak. We leggen graag uit wat we doen om u te helpen, maar ook wat u zelf kunt doen." 

Lees verder onder de foto.

A4'tje van KLM met informatie over gevolgen storing - Foto: NH

"We wachten tot we zeker weten of 'ie is geannuleerd", vertelt Giel. Kara vult hem aan: "Onze zoon heeft ons net afgezet, maar we hebben tegen hem gezegd: misschien moet je ons zo wel weer ophalen."

Lees ook

Meer nieuws over Schiphol
📰 Al het nieuws over Schiphol vind je op nhnieuws.nl/schiphol 
💬 Tips over Schiphol- en luchtvaartverhalen zijn welkom op [email protected]

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]