Ga naar Content

Jonge deelnemers NK Freerun laten zich niet kisten door hitte

De eerste keer dat in Haarlem het NK Freerun wordt georganiseerd, is er gelijk een extra moeilijkheidsgraad. Zeker voor de eerste deelnemers, de jeugd tot en met 15 jaar. Die mochten vandaag in de brandende zon hun blackflips en wallspins showen. "Als je genoeg drinkt, dan gaat het wel."

Tren uit Venlo komt van ver voor het Nederlands Kampioenschap in het Nol Houtman sportpark in Haarlem. Hij is zeker niet van plan zich zonder een strijd naar huis te laten sturen. Gelukkig ziet de organisatie de temperatuur nog niet ver boven de dertig stijgen. "Dan zouden we gaan kijken of het wel door kan gaan of niet", vertelt Roy Riebeek. 

Jurre uit Velserbroek heeft het na de laatste training best zwaar. "Een beetje hoofdpijn." Zijn moeder koopt nog maar weer iets te drinken.

Maatregelen

Met een paar schaduwtenten, een 'zonnebrandkar' en een EHBO'er die nauwlettend de sporters in de gaten houdt terwijl ze hun 'run' op het parcours uitvoeren, komen de sporters de middag door.

De volwassenen hebben het morgen met zo'n vijf graden koeler, wat het al veel makkelijker maakt. De jonge deelnemers zoals Tren, Jurre, Midas, Lasse en Erol zijn de échte coole gasten. 

Lees ook

Meer nieuws uit Haarlem e.o.?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Haarlem.

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]