Ga naar Content

Taakstraf voor overvaller die caissière bij keel grijpt

Een 24-jarige man is veroordeeld tot 200 uur taakstraf vanwege een overval op een supermarkt in Amsterdam-Noord eind vorig jaar. Ook heeft hij een voorwaardelijke gevangenisstraf gekregen van drie maanden, maar die straf hoeft hij dus alleen uit te zitten als hij weer de fout in gaat. 

Foto: Martin Damen

De overvaller kwam op 14 december de Albert Heijn in winkelcentrum Molenwijk binnen met een capuchon op en een sjaal voor zijn mond. Hij deed alsof hij drinken wilde afrekenen, maar graaide in de kassalade toen de 17-jarige caissière hem zijn wisselgeld wilde geven.

Grote indruk

De kassamedewerker duwde zijn hand weg. Hij pakte haar vervolgens bij haar keel en duwde haar naar achteren, waardoor ze viel. De overval maakte een grote indruk op het jonge slachtoffer. Ze sliep slecht en durfde een tijd niet meer aan het werk te gaan. 

Volgens de rechtbank lijkt het erop dat hij vooraf niet de bedoeling had om geweld te gebruiken. Wel wordt het hem aangerekend dat hij zich op geen enkele wijze druk maakte over de gevolgen voor het slachtoffer en alleen dacht aan zijn eigen belang om zo snel mogelijk geld buit te maken. Hij werd al een keer eerder veroordeeld voor diefstal en mishandeling. 

 

 

"Verdachte heeft aangegeven dat hij iets van zijn leven wil maken"

Vonnis rechtbank

Inmiddels heeft de 24-jarige man, die drugs gebruikt en geen langdurige woonplek heeft, spijt betuigd. "Verdachte heeft aangegeven dat hij iets van zijn leven wil maken en hij heeft daarbij duidelijk hulp nodig van de reclassering. De rechtbank wil hem deze kans op hulp geven", staat er in het vonnis van de rechtbank. 

De man moet ook melden bij de reclassering, een 'dagbesteding' vinden en zich laten behandelen voor zijn agressieproblemen. Ook moet hij laten onderzoeken of hij verslaafd is aan drugs. De reclassering mag zijn urine eventueel onderzoeken om te zien of hij nog drugs gebruikt. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Amsterdam?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]