Ga naar Content

Noah (24) maakt in omgebouwde klusbus van buurman Cees droomreis door Europa

Met de omgebouwde klusbus van buurman Cees begint de Aalsmeerse Noah van Arenthals (24) deze week aan het avontuur van haar leven. Maandenlang werkte ze keihard om haar tinyhouse op wielen precies naar haar smaak in te richten. Nu begint ze aan een rondreis door Spanje en Portugal, einddatum: onbekend.  

Noah bouwde bus om tot camper - NH Nieuws

Eigenlijk wilde Noah woensdag al vertrekken, maar het eerste probleem diende zich nog voor haar eerste kilometer aan: een lekkage bij haar wasbak. "Het is ook wel weer fijn dat ik niet al onderweg ben en het helemaal zelf moet oplossen", relativeert de avonturier. 

Zoveel mogelijk kastjes

Gelukkig is er nu nog tijd voor een korte rondleiding door haar piepkleine droomhuis op wielen. "Je hebt natuurlijk weinig ruimte, maar wel veel spullen, dus overal waar het kon hebben we kastjes gemaakt", legt ze uit. De 'camper' is van alle gemakken voorzien: er is een bed, elektriciteit, stromend water, een kookplaatje, en een douchecabine waar ze ook een portable toilet neer kan zetten.

Tekst gaat verder onder foto.

Overal vind je kastjes en opbergruimtes - Foto: NH Media

Vier jaar geleden begon het bij Noah te kriebelen. "Ik kampeerde vroeger altijd met mijn ouders en werkte vaak op surfkampen. Daar stonden veel mensen met zo'n omgebouwd busje en ik dacht: hoe leuk is dat?"

Vooral het idee om overal naar toe te kunnen en altijd alles bij je te hebben lijkt Noah heerlijk. Met een kamer in Amsterdam, ouders in Aalsmeer en vrienden overal en nergens vond ze het heen en weer reizen altijd een gedoe. Die kamer heeft Noah - midden in de wooncrisis - opgegeven.

"Dat was echt wel een lastige beslissing, omdat het een heel mooi plekje was, maar ik kon het niet allebei betalen. Dan zou ik eindelijk klaar zijn met klussen en had ik geen geld meer om te reizen. Je moet offers maken als je iets écht wil."

"Ze heeft hem camper Cees genoemd"

Buurman Cees van Vliet

En dus ging de Aalsmeerse weer thuis wonen toen de kans van haar leven zich voordeed. Timmerman Cees, die een paar huizen verderop woont, wilde van zijn klusbus af. "Ze heeft hem camper Cees genoemd", vertelt hij trots. "Ik zei altijd tegen mijn vrouw: als ik met pensioen ben, bouw ik hem om tot camper, dus dat Noah dat nu echt heeft gedaan vind ik heel leuk."

Hij heeft al haar geploeter de laatste maanden dan ook met plezier gevolgd. Net als de rest van de straat. Tijdens de rondleiding vindt Noah een afscheidsbriefje van een gezin uit de straat: "We gaan jou en je geklus missen", leest ze voor. "Dat is toch lief!"

Meer contact met buren

Het klusproject bracht Noah voor het eerst écht in contact met sommige buren. "Die kwamen vaak even kijken of boden zelfs hun hulp aan." Om iedereen te bedanken trakteerde de Aalsmeerse hen op een borrel. Inderdaad, in haar bus. 

Maar het hele proces ging niet altijd van een leien dakje, weet vader Chris. "Het ging met pieken en dalen, maar we zijn megatrots. Het zal raar zijn dat ze straks weg is." Noah beaamt dat ze soms echt even moest doorbijten. "Ik begon echt vanaf nul en heb eerst heel veel gelezen. Ik heb hulp van mijn vader en vrienden gekregen, maar wil zelf ook weten hoe alles werkt, zodat ik problemen onderweg zelf kan oplossen."

Maanden reizen zonder ook geld te verdienen gaat natuurlijk niet, daarom werkt Noah de eerste maand als chefkok op een surfkamp in Spanje. "Dan komt mijn beste vriendin en gaan we een maand lang alleen maar reizen door Portugal. Daarna wil ik kijken of ik een baantje kan vinden in Portugal. Hopelijk kan ik in de horeca werken en ook fotograferen, want dat is mijn passie." 

Tekst gaat verder onder TikTok-video.

Tijdens de reis hoopt de jonge avonturier veel mensen te leren kennen en zo over andere culturen te leren. En natuurlijk is het de ultieme manier om volledig op eigen benen te leren staan. Door haar avonturen op Instagram en Tiktok te delen wil ze andere meenemen in haar avontuur en inspireren.

Voor jongeren die ook een bus willen ombouwen tot camper heeft ze twee belangrijke tips: "Denk van te voren goed na over wat je precies wilt, zodat je er niet steeds weer dingen uit hoeft te halen om het opnieuw te doen. En laat je niet tegenhouden door gedachtes als: kan ik dit wel? Uiteindelijk lukt het je wel."

Lees ook

💬 Wil je iets kwijt?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]