Ga naar Content

Geen verkoeling in Dirkshorn: zwembad gesloten door personeelstekort

Nu de zomervakantie eindelijk is begonnen, zoeken kinderen en volwassenen graag de verkoeling op. Buitenzwembaden worden in onze regio dan ook weer massaal bezocht, maar dat geldt niet voor zwembad de Veersloot in Dirkshorn. Daar zijn de hekken al sinds begin juni gesloten door gebrek aan personeel.

Beheerder Susanne de Zwart houdt de deuren van zwembad de Veersloot noodgedwongen dicht - Foto: NH Media / Kelly Blok

Op een zomerse middag is het akelig stil bij zwembad de Veersloot in Dirkshorn. Behalve een groenbeheerder loopt er niemand rond op het park. Geen kinderen in het zwembad of tieners op het grasveldje. Het lukt Sportfondsen Schagen, sinds 1 februari de exploitant van dit buitenzwembad, niet om personeel te vinden.

"Daarom zijn we begin juni gesloten", vertelt Susanne de Zwart, beheerder van het zwembad in Dirkshorn. "Heel jammer natuurlijk." Al maanden is het zwembad hard op zoek naar nieuw personeel wat bevoegd is, dus EHBO en BHV heeft, voor de dagelijkse leiding en toezicht tijdens de openingstijden.

Personeelstekort dwingt tot sluiting

"We hebben allerlei wervingsacties gedaan, maar in deze tijd met arbeidskrapte is dat best wel lastig", vertelt Robin Geritan, manager van Sportfondsen Schagen. En dat geldt niet alleen voor het zwembad in Dirkshorn. Ook het overdekte zwembad in Schagen, het openluchtbad in Warmenhuizen en meer binnensportaccommodaties met horeca die het bedrijf exploiteert is het lastig om personeel te werven. "We moesten daarom keuzes maken", aldus Geritan.

Tekst gaat door onder de foto.

Zwembad de Veersloot in Dirkshorn blijft gesloten door personeelstekort - Foto: NH Media / Kelly Blok

Sportfondsen Schagen heeft daarom in overleg met de gemeente besloten om het buitenzwembad in Dirkshorn te sluiten. Erg teleurstellend voor de vaste bezoekers, maar omdat dit zwembad het minst druk is, was dit de meest logische keuze. Susanne springt nu dan ook bij in Warmenhuizen, want ook het Maarten van der Weijdenbad komt handjes tekort.

Medewerkers hopen op heropening

Het blijft flink balen voor Robin en Susanne, als ze voor het interview weer even over het park lopen en de brandschone zwembaden voor zich zien. "Het is gewoonweg niet gelukt en dat is ongelooflijk jammer. Maar als we nou mensen kunnen aantrekken dan gaan we alsnog open", stelt de manager.

Een junior en senior toezichthouder zijn daarvoor hard nodig. Een senior is iemand die zwembadervaring heeft én EHBO en BHV heeft afgerond. Een junior van minstens 18 jaar kan zonder ervaring beginnen en zal in de praktijk de fijne kneepjes van het vak leren. Volgens Susanne is alleen de plek al de moeite waard om te gaan solliciteren. "Waar heb je nou nog een mooiere werkplek dan hier?"

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit de Noordkop?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]