Ga naar Content

Paalzitten Lambertschaag: voor jezelf of voor het goede doel, maar vooral voor de lol

Afgelopen weekend vond de 52e editie van het Paalzitten plaats in Lambertschaag. Jonge deelnemers uit Abbekerk en Lambertschaag vestigden een nieuw record door maar liefst 52 uur en 37 minuten op een paal in het water te zitten. Hun dorpsgenoten langs de kant moedigden hen aan door geld te doneren. WEEFF-verslaggever Sander Huisman waagde zichzelf ook aan een uurtje paalzitten.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Naast de uitdaging voor de deelnemers kan het paalzitten ook een aanzienlijke som geld opleveren. Familie, vrienden en buren hebben dit weekend duizenden euro's gedoneerd aan de paalzitters. Dit geld is soms bestemd voor een vakantie of een dure hobby, maar andere paalzitters halen geld op voor het goede doel. Zo zitten er twee mensen op de paal voor deelname aan de Alpe d’HuZes volgend jaar, een jaarlijks sportevenement waarbij zoveel mogelijk geld wordt ingezameld voor kankeronderzoek.

Voor het goede doel

Dit voorjaar overleed Wesley Anjema aan kanker. Zijn vrienden en familie willen samen met de vrijwilligers van brandweer Abbekerk volgend jaar de Alpe d’Huez op fietsen of lopen. Het startbedrag voor de veertien deelnemers die voor Wesley willen meedoen, werd onder andere dankzij de twee paalzitters opgehaald.

Toch doen de meeste paalzitters het niet voor het geld. "Je moet het een keer gedaan hebben!", is de voornaamste reden. Het zakcentje is dan slechts een welkome bijkomstigheid.

Dit is een bericht van de gemeenschappelijke Westfriese nieuwsredactie

Samenwerking NH en WEEFF

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit West-Friesland. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📧 Stuur ons jouw tips op naar [email protected] 
✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]