Ga naar Content

Verkeersinfarct rond Amsterdam door afsluiting A10 Oost en ongeval

Ondanks de zomervakantie is het op de wegen rond Amsterdam deze avondspits muurvast komen te staan. Door werkzaamheden op de A10 Oost en een ongeval aan andere kant op de A10 West bij de Coentunnel is het vastgelopen op de Ring, de A1, A5 en A9. De kans op herhaling is door de werkzaamheden de komende tijd groot, aldus de ANWB. "De situatie is fragiel."

File - Foto: NH Media

Deze avondspits staat er tientallen kilometers file op onder meer de A9 en de A10. Volgens een woordvoerder van de ANWB wordt het verkeersinfarct voornamelijk veroorzaakt door de afsluiting van de A10 Oost. Deze weg is gesloten van knooppunt Watergraafsmeer tot en met de afrit S115 Durgerdam vanwege asfalteringswerkzaamheden, die duren tot 14 augustus.

Daarnaast zorgt een kortstondig ongeluk ter hoogte van de Coentunnel voor verdere vertraging. Als een golfbeweging werden de wegen daaromheen ook getroffen door files. Rond 19.00 uur waren de files nog altijd niet opgelost.

Ook op de binnenwegen, met name in het oostelijk deel van de hoofdstad, is het erg druk. Vanochtend hadden automobilisten ook al te kampen met flinke opstoppingen.

Lees ook

Tip ons!

💬 Stuur een Whatsapp-bericht met een tip, foto of video naar 06-30093003 (handig om op te slaan in je telefoon)!

📧 Contacteer de redactie of journalisten bij jou in de buurt via ons tipformulier.

whatsapp Wil je ons nieuws via WhatsApp ontvangen? Abonneer je hier.

Op de hoogte blijven?

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.